Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 303 kJ / 2 941 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,36 g |
Tuky | 185,07 g |
Vláknina | 27,29 g |
Cholesterol | 194 mg |
Sodík | 4,03 g |
Sůl | 9,70 g |
Sacharidy | 233,87 g |
Postup přípravy
Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C 1 hodinu, z toho prvních 20 minut přikryté.
Zveřejněno 14. 9. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zapékané brambory jemné chuti
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/86Qj
Moje poznámka
Zapékané brambory jemné chuti
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/86Qj
Nejnovější recepty
Vafle bez cukru
Přidáno před 10 hodinami
Kostky zadního hovězího pečené s česnekem v troubě
Přidáno před 16 hodinami
Koláč s cuketou bez mouky
Přidáno před 17 hodinami
Vydatná čočková polévka jako hlavní chod
Přidáno před 17 hodinami
Slaný koláč se žampiony
Přidáno před 17 hodinami
Sýrovo-celerová kapsa
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vafle bez cukru
zdraveskamcou před 33 minutami
Honzovy buchty jako peříčko
Evculina84 před 6 hodinami
Bábovka z televize
Petik05 před 8 hodinami
Bavorské klobásy v listovém těstíčku
Kattyy před 8 hodinami
Rybičková pomazánka ze sardinek
Kajkajak před 9 hodinami
Kapustová polévka
Kajkajak před 9 hodinami
Pečená dýně hokkaido s bramborami na bylinkách
jayjayka před 9 hodinami
Domácí Moravanka od babičky
Nanina před 11 hodinami
Míša řezy
miska.jitka před 11 hodinami
Hraběnčiny řezy
MajdaTrajda před 11 hodinami
Tématické fráze:
zapékané brambory recept,
zapékané brambory,
zapekané brambory s mlékem,
zapečené brambory s mlékem,
recept na zapekane brambory,
zapečené brambory časopis apetito,
recept zapekane brambory,
jednoduché recepty z brambor,
něco dobrého na chut,
zapékané brambory s česnekem,
zapekane brambory v troube,
recepty-zapekane brambory,
neco dobreho z brambor,
zapecene cesnekove brambory,
brambory zapékané,
recepty zapékané brambory,
zapékané brambor,
jednoduche zapekane brambory,
zapékané česnekové brambory,
top recepty zapekane brambory
Suroviny:
brambory,
slanina anglická,
mléko,
sýr apetito,
mouka hladká,
paprika sušená sladká,
česnek sušený,
máslo,
pepř,
sůl
Komentáře (32)
Škoda, že jste neodhadla své chutě a chutě svých strávníků a vybrala recept, u něhož se dopředu divíte délce pečení... S tolika vykřičníky...
Brambory jsem měla již uvařené (zbylé z nedělního letního bramborového salátu). Nakrájela jsem je dle popisu, vrstvy vkládala do olivovým olejem vymazané formy, sypala moukou, prokládala anglickou slaninou a na ní vždy plátek uzeného eidamu, neboť ani tavený sýr doma nebyl. Horké mléko jsem rozmíchala podle receptu. Tři vrstvy, poslední brambory a mouka. Dala jsem zapéct. Protože brambory už byly uvařené, pekla jsem na větší teplotu a odkryté.
Výsledek? Voňavá, šťavnatá bašta
Posílám sedmý bodík.
Všem děkuji za pochvaly
A.
Ale nakonec by se poslední vrstva mohla posypat třeba krupicí (v tom případě asi až po zalití mlékem, myslím) pro křupavější kůrčičku.