Suroviny
Porce: 2.50 litru
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 131 kJ / 509 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 30,46 g |
| Tuky | 23,52 g |
| Vláknina | 10,95 g |
| Cholesterol | 83 mg |
| Sodík | 1,59 g |
| Sůl | 4,00 g |
| Sacharidy | 39,67 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bramboru, květák a žampiony nakrájíme na menší kousky, mrkev a sýry nastrouháme a necháme na později.
Krok 2: Na másle osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme mouku a uděláme světlejší jíšku, zalijeme zeleninovým bujónem s vodou, poté přidáme nakrájenou zeleninu, žampiony, oregáno a necháme vařit, než zelenina změkne.
Krok 3: Nakonec přisypeme strouhanou mrkev se sýry a necháme vařit, než se sýry roztaví. Kdo chce dosolí, ale pozor, bujón, vegeta a sýry jsou slané.
Krok 4: Do polévky přihodíme krájenou jarní cibulku, převaříme jí a pak už jen posypeme pažitkou.
Zveřejněno 27. 6. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Polévka "Dobrotivá vymyšlenka"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q6r7
Moje poznámka
Polévka "Dobrotivá vymyšlenka"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q6r7
Nejnovější recepty
Skořicové hvězdičky s polevou
Přidáno před 1 hodinou
Ořechy s jablečným karamelem podle Josefa Maršálka
Přidáno před 5 hodinami
Mleté maso na způsob kebabu
Přidáno před 5 hodinami
Dětský domácí punč
Přidáno před 13 hodinami
Ragú z červené čočky a zeleniny
Přidáno před 19 hodinami
Tlačenkový salát podle ČSN
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramboračka
artistichideaway před 3 minutami
Vepřová bratislavská plec
kimlo před 51 minutami
Jogurtová buchta
1anoli1 před 1 hodinou
Cuketové řezy s mákem
HelenaR před 1 hodinou
Krůtí holanďani
Zlatka25 před 3 hodinami
Nejen vánoční linecké vykrajované cukroví
Kratule před 4 hodinami
Listový salát s ořechy
Limek před 15 hodinami
Margot kuličky
Junys před 15 hodinami
Zapečené kuřecí řízky
Elivet před 15 hodinami
Oříškovočokoládová bábovka
[email protected] před 16 hodinami
Tématické fráze:
slaná polevka,
co se slanou polevkou,
jak na slanou polévku,
aby nebyla slaná polévka,
hraskova polevka s bougrem,
co udelame se slanou polevkou,
co je blavajs,
slaná polévka jak,
jak vařit oregáno v polévce,
jak na to -slaná polévka-jak na aby nebyla tak slaná,
myso pasta
Suroviny:
brambory,
žampióny,
cibule,
mrkev,
květák,
sýr niva,
sýr eidam,
cibulka jarní,
bujón zeleninový,
vegeta,
mouka hladká,
máslo,
pažitka,
sůl,
koření oregáno čerstvé,
pažitka
Komentáře (29)
Někteří ji, možná právě kvůli těm sýrům vzali jako poblívku, a předem ji zatratili
Tři kuchty se níže prsí, že vyzkoušejí... Možná fakt zkusily, ale koment nenapsaly... Možná i proto, že nechutnalo a jde fakt o poblívku.
No, těžko říci, že
Fuj se na jídlo neříká, ale ty vaše polévky ze zbytků jsou masakr.