Medvědí chleba

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: 2 hodiny forma na biskupský chlebíček Domácí pekárna 9 názorů

Suroviny

200 ml vody
1 lžíce octa
2 lžíce oleje
2 lžičky soli
1 lžička cukru
150 g pšeničné hladké chlebové mouky
150 g žitné tmavé chlebové mouky
1/2 kostky(21 g) droždí
hrst pažitky
hrst medvědího česneku
hrst libečku
1 lžíce kmínu
trochu oleje na vymazání
ocet (s vodou na potírání)
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience dáme do pekárny tak, jak mám za sebou napsáno a pekárnu nastavíme na těsto.

  2. Po vykynutí těsto vyndáme, formu na biskupský chlebíček si vymázneme olejem, vložíme těsto, necháme ještě půl hodiny kynout.

  3. Před pečením i při pečení potřeme chleba vodou s octem, dáme do trouby a upečeme.

Poznámka

Chtěla jsem chleba něčím ozvláštnit, tak jsem dala zelené bylinky a těšila jsem se, jak to bude hezké po rozříznutí a ono nic. Chleba není příliš velký a tak jsme ho ztrestali za 24 hodin-tím je řečeno, jak chutnal!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Medvědí chleba

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Alexiss:Aleiss, jsem moc ráda, že chlebík chutnal. Já ho mám taky ráda jen s máslem a na to si dávám domácí Lučinu, teda pokud jí mám udělanou a to je přímo luxusní jídlo....;-):yes:

    Odpovědět

  • Alexiss Alexiss

    S dovolením přidávám foto, ačkoliv- pekla jsem během dvou dnů dvakrát (poprvé zmizel ještě teplý), ale podle vlastní fantazie. Až potom jsem tu našla tento recept, který je téměř totožný. Vynechala jsem pažitku, kmín a polovinu droždí, přidala slunečnicové a lněné semínko. Nejlepší je jen s máslem, nebo s tvarohem, i uzeným z Lidlu.
    :-p:-p:-p:-)):-)):-))
    Jo, ještě +9:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Dneska jsem ho pekla znova, tak přidávám fotku, jak vypadá z pečky;-)

    Odpovědět

  • shineon shineon

    Nepochopím, proč zadělávat těsto v pekárně a pak péct chleba v hranaté formě:-O:-O, no a na 300g mouky kostka droždí;-(;-( to jsi asi teorií o pečení v DP naprosto nepolíbená:-*, na půl kila mouky se dává čtvrtka droždí....;-)

    Odpovědět

  • aranosi aranosi

  • cardanka cardanka

    Bibi:-Ktak ten tedy je:-p já si snad tu pekárnu budu muset také koupit, stále to oddaluji, ale když tu vidím ty vaše dobroty:-O:-K:yes:jste šikulky a Tobě nyní 6.tý bodík posílám:-K

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Bibinko, no to musím dát každopádně bodíka. Taky se na to chystám už nějakou dobu. Vypadá moc dobře:yes::-K

    Odpovědět

  • lemarti lemarti

    No tak ten láká k vyzkoušení Bibi:-O;-)+3:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Je mi to jasné, Bibi!! medvědí česnek a je to tady!! Co já už jsem se nascháněla všeho, co se tady dočtu:-))! I Albert začal objednávat celozrnné mouky, Orel ďobáčky a šmakouna..:-)):-D a už vím, jak vypadá medvědí česnek. Člověk se učí celý život:-!:-! A ty máš plusík! Ten chleba se mi moc líbí:-p:yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: proč se dává ocet do chleba proč se dává do chleba ocet pečení chleba biskupský chlebíček z žitné chlebové mouky proč ocet do chleba recept na biskupský chléb jak vypada medvědí česnek proč se dává ocet do těsta cesnek uci proč potírat chléb vodou pečeme chleba s česnek ocet do chleba proc ocet do testa proč se dává do pečiva ocet? proč se dává olej do těsta na chleba proč se přidává ocet do těsta na chleba? ocet do chleba proč domácí chléb s medvědího česneku medvědí česnek a chleba biskupský chléb peçení

Zapomněl/a jsem heslo