Postup přípravy
Krok 1: Lilek oloupeme, nakrájíme na slabší plátky a osolíme. Připravíme si hladkou mouku, vajíčko, které rozmícháme s troškou mléka a strouhanku.
Krok 2: Pak lilek obalíme klasickým způsobem v trojobale. Na pánvi rozehřejeme olej a smažíme dozlatova.
Zveřejněno 29. 4. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Obalený lilek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jg5y
Moje poznámka
Obalený lilek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jg5y
Nejnovější recepty
Švestkový koláč s marcipánem
Přidáno před 5 hodinami
Mřížkový povidlový koláč
Přidáno před 17 hodinami
Polévka s ratatouille
Přidáno před 18 hodinami
Maso na špejli
Přidáno před 18 hodinami
Medová směs s adžikou
Přidáno před 18 hodinami
Kynuté rumové muffiny
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Švestkové knedlíky (z tvaroho-brambor.těsta)
Palenka před 8 minutami
Cuketový koláč s mákem a švestkami
Nerea před 1 hodinou
Obrácený koláč s jablky
Andrea_kum193 před 1 hodinou
Cuketové karbanátky se sýrem s možností naložení
TondaJ před 2 hodinami
Polévka s růžičkovou kapustou
Kajkajak před 2 hodinami
Lasagne z cukety
stanik před 3 hodinami
Americké okurky
JiriSeidler před 3 hodinami
Hamburgerové bulky
Simonasesimik před 3 hodinami
Drobenkový koláč s tvarohem a ovocem
Simonasesimik před 3 hodinami
Tématické fráze:
baklažán recepty,
co uvařit z lilku,
lilek recept,
top recepty lilek,
jak uvařit lilek,
dobrý recept na smažený lilek,
dobrý recept na lilek,
recept z lilku,
lilek recepty,
jak použít lilek,
lílek,
recepty na lilek,
recepty lilek,
co uvařit z baklažánu,
čerstvý lilek,
lilek jinak,
top.recepty-lilek,
uvařit lilek,
lilek recepty s kus kusem,
lilek top recepty
Suroviny:
lilek,
mouka hladká,
vejce,
mléko,
strouhanka,
sůl,
olej,
Komentáře (21)
No, nevím co je na smaženém lilku "zdravého" a "lehkého"...
Pocení lilku:
Když lilek SMAŽÍM, tak ho předem nasolím a nechám pustit vodu, neb nevypocený baklažán je po smažení tukem více napitý, ba přímo až nachlastaný
Pokud je recept podobný nějakému jinému receptu, ale je hezky napsaný, má pěknou fotku, tak proti němu nic nemáme.
A poslední věc, diskuze pod tímto receptem odbíhá od tématu, další nesouvisející příspěvky budu mazat
Četla jsem, že některé lilky se musí nechat po nasolení vypotit, že jsou jinak hořké, ale ty novější odrůdy už není potřeba nechat potit. Jenže jak poznat, který je třeba nechat vypotit a který ne?