Smažený lilek

maris Kuchařka:

Zeleninová jídla 17 názorů

512

Suroviny

lilky
mouka
vajíčka
strouhanka
sůl
olej na smažení
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Lilky oloupeme, podélně nakrájíme na plátky (cca 1,5 cm silné ), osolíme a necháme "vypotit". Lilky pustí vodu a odstraní se případná hořkost. Nejlépe je plátky rozložit na sítko, aby tekutina mohla hned odkapat.

  2. Potom je osušíme, obalíme v klasickém trojobalu a osmažíme. Podáváme s bramborem a tatarskou omáčkou nebo se zakysanou smetanou ochucenou pažitkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Smažený lilek

  • Jakub Jakub(neregistrovaný)

    Naprosto perfektní.. ale s kečupem mnohem lepší :)

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    BronislavaP:;-):-), taky nám chutná:-p

    Odpovědět

  • BronislavaP BronislavaP

    Bezva!!!:-p

    Odpovědět

  • savlinka savlinka

    Nejřív jsem dala recept,ale po upozornění nereg.jsem zjistila,že recept tu je:-))Tak jen přidávám foto;-)Dnes byl u nás k obědu.Jen já ho krájím na kolečka;-)

    Odpovědět

  • Adriana Adriana(neregistrovaná)

    Lilek som robila podľa http://lilek.net/zapeceny-lilek a bol tiež veľmi dobrý

    Odpovědět

  • Jarouš Jarouš(neregistrovaný)

    Plátky lilku (je zbytečné loupat)jsou lepší tenké, 3 až 4 mm.

    Odpovědět

  • Eva Eva(neregistrovaná)

    Jana Remkova:Já nikdy neloupu, jen pořádně omyji. Lilek je trochu jiný, ale moc dobrý. Já ho vždycky pořádně tepelně opracuji, kvůli solaninu.

    Odpovědět

  • Eva Eva(neregistrovaná)

    Obalené super. Teď jsem si udělala lilek a cuketu osmažené na olivovém oleji, jen osolené, okořeněné - dělala jsem to pod pokličkou. K hotovému plátek slunečnicového chleba, navrch pár kapek kečupu a mladou cibulkou posypané a bylo to výborné! (Koření jsem použila - bazalku, drcený česnek sušený a plátky syrového, pepř). Pár kousků syrového česneku jsem si nechala ještě k hotovému jídlo, je moc zdravý.:-p

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    jj, tento týden už jsem ho zase měli:-p

    Odpovědět

  • Alena Alena(neregistrovaná)

    :-)) maximální dobrota

    Odpovědět

  • rendulka rendulka

    ano,je to bomba,smažený lilek,patizon,nebo cuketa.to můžu.:yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Dobrý tip,už jsem to též dlouho nevařila a při tom je to tak dobré.:-p
    dávám bodík

    Odpovědět

  • Jiří Jiří(neregistrovaný)

    Ch. Když se to neosolí, ale rovnou trojobalí a kolečko se předem rozkrojí napůl a posolí se to až po usmažení tak je to uvnitř a i celé to chutná jako smažený obalený podhříbek a do lesa se nemusí. Jsem labužník houbových řízků (půlkilo na chuť je mi málo) a při tomhle se ani oči nemusejí zavírat a především se nemusí houby čistit a vyšťourávat červíky Pepíky. Strouhanku si děláme vlastní z rohlíků, hrubší. Dobrou chuť.

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    Jani, oloupu tu fialovou slupku, jde to dobře škrabkou na brambory. Když lilek zapékám, tak ho taky neloupu, ale na to obalování ano.;-):-) Myslím, že v tom velký rozdíl není. Připomíná mi to vzdáleně smažené obalované houby, ale samozřejmě bez jejich chuti a vůně.

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    maris, jak se to loupe? Musí se oloupat všechno to fialové? Ptám se, protože Eliza to má vždycky se slupkou:-) Jinak, to se mi líbí moc, už jsem jedla smaženou cuketu, patison, kedlub, květák a brokolici, tak co, je v tom velký rozdíl?:-?

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo