Smažený lilek

Suroviny

lilky
mouka
vajíčka
strouhanka
sůl
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Lilky oloupeme, podélně nakrájíme na plátky (cca 1,5 cm silné ), osolíme a necháme "vypotit". Lilky pustí vodu a odstraní se případná hořkost. Nejlépe je plátky rozložit na sítko, aby tekutina mohla hned odkapat.

  2. Potom je osušíme, obalíme v klasickém trojobalu a osmažíme. Podáváme s bramborem a tatarskou omáčkou nebo se zakysanou smetanou ochucenou pažitkou.

Komentáře k receptu Smažený lilek

  • Jakub Jakub(neregistrovaný)

    Naprosto perfektní.. ale s kečupem mnohem lepší :)

    Odpovědět

  • maris maris(autor receptu)

    BronislavaP:;-):-), taky nám chutná:-p

    Odpovědět

  • BronislavaP BronislavaP

    Bezva!!!:-p

    Odpovědět

  • savlinka savlinka

    Nejřív jsem dala recept,ale po upozornění nereg.jsem zjistila,že recept tu je:-))Tak jen přidávám foto;-)Dnes byl u nás k obědu.Jen já ho krájím na kolečka;-)

    Odpovědět

  • Adriana Adriana(neregistrovaná)

    Lilek som robila podľa http://lilek.net/zapeceny-lilek a bol tiež veľmi dobrý

    Odpovědět

  • Jarouš Jarouš(neregistrovaný)

    Plátky lilku (je zbytečné loupat)jsou lepší tenké, 3 až 4 mm.

    Odpovědět

  • Eva Eva(neregistrovaná)

    Jana Remkova:Já nikdy neloupu, jen pořádně omyji. Lilek je trochu jiný, ale moc dobrý. Já ho vždycky pořádně tepelně opracuji, kvůli solaninu.

    Odpovědět

  • Eva Eva(neregistrovaná)

    Obalené super. Teď jsem si udělala lilek a cuketu osmažené na olivovém oleji, jen osolené, okořeněné - dělala jsem to pod pokličkou. K hotovému plátek slunečnicového chleba, navrch pár kapek kečupu a mladou cibulkou posypané a bylo to výborné! (Koření jsem použila - bazalku, drcený česnek sušený a plátky syrového, pepř). Pár kousků syrového česneku jsem si nechala ještě k hotovému jídlo, je moc zdravý.:-p

    Odpovědět

  • maris maris(autor receptu)

    jj, tento týden už jsem ho zase měli:-p

    Odpovědět

  • Alena Alena(neregistrovaná)

    :-)) maximální dobrota

    Odpovědět

  • rendulka rendulka

    ano,je to bomba,smažený lilek,patizon,nebo cuketa.to můžu.:yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Dobrý tip,už jsem to též dlouho nevařila a při tom je to tak dobré.:-p
    dávám bodík

    Odpovědět

  • Jiří Jiří(neregistrovaný)

    Ch. Když se to neosolí, ale rovnou trojobalí a kolečko se předem rozkrojí napůl a posolí se to až po usmažení tak je to uvnitř a i celé to chutná jako smažený obalený podhříbek a do lesa se nemusí. Jsem labužník houbových řízků (půlkilo na chuť je mi málo) a při tomhle se ani oči nemusejí zavírat a především se nemusí houby čistit a vyšťourávat červíky Pepíky. Strouhanku si děláme vlastní z rohlíků, hrubší. Dobrou chuť.

    Odpovědět

  • maris maris(autor receptu)

    Jani, oloupu tu fialovou slupku, jde to dobře škrabkou na brambory. Když lilek zapékám, tak ho taky neloupu, ale na to obalování ano.;-):-) Myslím, že v tom velký rozdíl není. Připomíná mi to vzdáleně smažené obalované houby, ale samozřejmě bez jejich chuti a vůně.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    maris, jak se to loupe? Musí se oloupat všechno to fialové? Ptám se, protože Eliza to má vždycky se slupkou:-) Jinak, to se mi líbí moc, už jsem jedla smaženou cuketu, patison, kedlub, květák a brokolici, tak co, je v tom velký rozdíl?:-?

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: lilek recepty obalovaný lilek recepty lilek lilek recept lilek loupe se lilek recept lilek lilek v trojobalu smažený baklažán baklažán recepty recepty z lilku recepty na lilek obalovana brokolice lilek obalovaný smažené lilky recept na lilek musí se lilek loupat recepty baklažán baklažán smazený loupe se lilek?