

Smažený lilek
Suroviny
- lilky
- mouka
- vajíčka
- strouhanka
- sůl
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
Lilky oloupeme, podélně nakrájíme na plátky (cca 1,5 cm silné ), osolíme a necháme "vypotit". Lilky pustí vodu a odstraní se případná hořkost. Nejlépe je plátky rozložit na sítko, aby tekutina mohla hned odkapat.
Potom je osušíme, obalíme v klasickém trojobalu a osmažíme. Podáváme s bramborem a tatarskou omáčkou nebo se zakysanou smetanou ochucenou pažitkou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Smažený lilek
-
Naprosto perfektní.. ale s kečupem mnohem lepší :)
-
BronislavaP:
, taky nám chutná
-
Bezva!!!
-
Nejřív jsem dala recept,ale po upozornění nereg.jsem zjistila,že recept tu je
Tak jen přidávám foto
Dnes byl u nás k obědu.Jen já ho krájím na kolečka
-
Lilek som robila podľa http://lilek.net/zapeceny-lilek a bol tiež veľmi dobrý
-
Plátky lilku (je zbytečné loupat)jsou lepší tenké, 3 až 4 mm.
-
Jana Remkova:Já nikdy neloupu, jen pořádně omyji. Lilek je trochu jiný, ale moc dobrý. Já ho vždycky pořádně tepelně opracuji, kvůli solaninu.
-
Obalené super. Teď jsem si udělala lilek a cuketu osmažené na olivovém oleji, jen osolené, okořeněné - dělala jsem to pod pokličkou. K hotovému plátek slunečnicového chleba, navrch pár kapek kečupu a mladou cibulkou posypané a bylo to výborné! (Koření jsem použila - bazalku, drcený česnek sušený a plátky syrového, pepř). Pár kousků syrového česneku jsem si nechala ještě k hotovému jídlo, je moc zdravý.
-
jj, tento týden už jsem ho zase měli
-
maximální dobrota
-
ano,je to bomba,smažený lilek,patizon,nebo cuketa.to můžu.
-
Dobrý tip,už jsem to též dlouho nevařila a při tom je to tak dobré.
dávám bodík -
Ch. Když se to neosolí, ale rovnou trojobalí a kolečko se předem rozkrojí napůl a posolí se to až po usmažení tak je to uvnitř a i celé to chutná jako smažený obalený podhříbek a do lesa se nemusí. Jsem labužník houbových řízků (půlkilo na chuť je mi málo) a při tomhle se ani oči nemusejí zavírat a především se nemusí houby čistit a vyšťourávat červíky Pepíky. Strouhanku si děláme vlastní z rohlíků, hrubší. Dobrou chuť.
-
Jani, oloupu tu fialovou slupku, jde to dobře škrabkou na brambory. Když lilek zapékám, tak ho taky neloupu, ale na to obalování ano.
Myslím, že v tom velký rozdíl není. Připomíná mi to vzdáleně smažené obalované houby, ale samozřejmě bez jejich chuti a vůně.
-
maris, jak se to loupe? Musí se oloupat všechno to fialové? Ptám se, protože Eliza to má vždycky se slupkou
Jinak, to se mi líbí moc, už jsem jedla smaženou cuketu, patison, kedlub, květák a brokolici, tak co, je v tom velký rozdíl?