Lilek plněný kuskusem

aanicka Kuchařka: aanicka

Bezmasá jídla 7 názorů

Suroviny

1 lilek
1 cuketa
1 sáček sojového granulátu (nebo klasické mleté maso)
1 masox
2 rajčata
1 čerstvá paprika
česnek
sůl
pepř
provensálské koření
olej
kečup
sójová omáčka
sýr
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Lilek a cuketu podélně rozkrojíme, lžící vydlabeme dužinu a dáme stranou.

  2. Rozkrojený lilek zevnitř osolíme a necháme minimálně 10 minut vypotit. Poté lilek vytřeme ubrouskem.

  3. Mezitím si podle návodu na obale připravíme sojový granulát (s masoxem chutná jako mleté maso).

  4. Kuskus připravíme podle návodu na obale nebo podle http://www.toprecepty.cz/recept/3028-kuskus---zakladni-priprava/.

  5. Na pánvi rozpálíme lžíci oleje, přidáme pokrájenou dužinu z lilku a cukety, zakápneme sójovou omáčkou, podle chuti osolíme, opepříme, okořeníme jak máme rádi, přidáme pokrájenou papriku.

  6. Po chvíli přidáme scezený sójový granulát, pokrájená rajčata, podle chuti přidáme 2-3 lžíce kečupu a pokrájený nebo rozmačkaný česnek.

  7. Když je všechna zelenina měkká a chutě se spojí, sundáme z ohně a do směsi vmýcháme připravený spařený kuskus.

  8. Vydlabané cukety a lilek potřeme česnekem nebo pokořeníme (např. provensálské koření, koření na grilovanou zeleninu), naplníme směsí, pokud máme směsi hodně, dáme jí i volně do pekáče.

  9. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C 20min. Pak poklademe libovolným sýrem a ještě 5 minut zapékáme, aby se sýr roztekl.

Poznámka

Je možné připravit i s mletým masem, ale potom se musí nejprve orestovat maso a až pak postupně přidávat zeleninu.

Lilek jsem nestihla vyfotit, jak rychle zmizel :-).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Lilek plněný kuskusem

  • Katka Katka(neregistrovaná)

    Vážně je to moc moc dobré:yes:

    Odpovědět

  • aanicka aanicka(autorka receptu)

    Děkuju za přidání fotky. Je opravdu k nakousnutí :-)).

    Odpovědět

  • Tenebres Tenebres

    Nápln jsem si trochu upravila (podle toho co bylo doma :-D ) ale i tak to bylo opravdu výborné, kombinace kuskusu lilku a rajčat prostě nemůže nebýt dobrá :-p přikládám fotku liku, at je to kompletní ;-)

    Odpovědět

  • Eviik a Miira Eviik a Miira

    Dobrý den,
    lilky měli úspěch.Jako masojed jsem ochutnal a i já jsem musel uznat že chuť není vůbec špatná:-p:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Aha, tak to jo! Já vím, že cuket je víc druhů, jen se mi většinou dostane do ruky ta zelená.;-)

    Odpovědět

  • aanicka aanicka(autorka receptu)

    Jani, na fotce je cuketa. Může být zelená i žlutá. Lilek už jsem nestihla vyfotit, jak rychle mi ho snědli ;-).

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Já nevím, lilek je fialový, ne? Cuketa zelená, co je na té fotografii?

    Odpovědět

Tématické fráze: recepty s kuskusem recepty z lilku rychle recept s kuskusem jak připravit lilek kuskus s lilkem zapečený lilek s kuskusem recepty lilek lilek se sekanou lilek recepty cuketa a lilek recepty s kuskusem rozkrojený lilek zapečený plněný lilek grilovaný plněný lilek plněné lilky grilovaná zelenina v troube plněné lilky kuskusem plneny baklazan lilky plněné kuskusem jak připravit kuskus recept lilek

Zapomněl/a jsem heslo