Lilkový snack s jogurtovým dipem

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Zeleninová jídla 8 názorů

Suroviny

( všeho podle počtu strávníků, na 1 osobu počítejte 1/2 - 1 lilek )
lilek
parmazán
vejce
hladká mouka
strouhanka
sůl
+olej na smažení
Na jogurtový dip:
hustý bílý jogurt
česnek ( stroužek na 1 malý jogurt )
máta
sůl
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vše je velmi jednoduché. Lilek oloupejte, nakrájejte na kostky cca 1,5 x 1,5cm, osolte a nechte v cedníku asi hodinu vykapat. Pak lilek osušte papírovou utěrkou.
    Mezitím připravíme dip. Do jogurtu vmícháme najemno posekané lístky máty, rozdrcený česnek a podle chuti osolíme. Vložíme odstát do lednice.
    Připravte si klasicky suroviny na trojobal, jen s rozdílem, že do strouhanky přidáte na velmi jemno nastrouhaný parmazán. Rozšlehané vajíčko ještě trošku osolte a můžete malinko naředit vodou. A pak už klasicky obalujeme , mouka, vejce strouhanka s parmazánem. Smažíme v dostatečné vrstvě rozpáleného oleje tak, aby kostky plavaly a smažily se rovnoměrně ze všech stran. Vyndáme krásně zlatavé kostičky na papírové utěrky a necháme přebytečný olej odsát.
    Podáváme s vychlazeným dipem.

Poznámka

Moje recepty a ostatní fotografie najdete nahttp://inkitchenopen.blogspot.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 272 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Lilkový snack s jogurtovým dipem

Tématické fráze: smažený lilek přírodní lilkový sneck smažený lilek s dipem smažený lilek v trojobalu s jogurtovým dipem recept na přírodní lilek smažený smazeny lilek obaleny v parmazanu dip máta česnek

Zapomněl/a jsem heslo