Lilkový snack s jogurtovým dipem

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Zeleninová jídla 8 názorů

Suroviny

( všeho podle počtu strávníků, na 1 osobu počítejte 1/2 - 1 lilek )
lilek
parmazán
vejce
hladká mouka
strouhanka
sůl
+olej na smažení
Na jogurtový dip:
hustý bílý jogurt
česnek ( stroužek na 1 malý jogurt )
máta
sůl
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vše je velmi jednoduché. Lilek oloupejte, nakrájejte na kostky cca 1,5 x 1,5cm, osolte a nechte v cedníku asi hodinu vykapat. Pak lilek osušte papírovou utěrkou.
    Mezitím připravíme dip. Do jogurtu vmícháme najemno posekané lístky máty, rozdrcený česnek a podle chuti osolíme. Vložíme odstát do lednice.
    Připravte si klasicky suroviny na trojobal, jen s rozdílem, že do strouhanky přidáte na velmi jemno nastrouhaný parmazán. Rozšlehané vajíčko ještě trošku osolte a můžete malinko naředit vodou. A pak už klasicky obalujeme , mouka, vejce strouhanka s parmazánem. Smažíme v dostatečné vrstvě rozpáleného oleje tak, aby kostky plavaly a smažily se rovnoměrně ze všech stran. Vyndáme krásně zlatavé kostičky na papírové utěrky a necháme přebytečný olej odsát.
    Podáváme s vychlazeným dipem.

Poznámka

Moje recepty a ostatní fotografie najdete nahttp://inkitchenopen.blogspot.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 328 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Lilkový snack s jogurtovým dipem

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Že bych udělala lilek, ať je v kuchyni nějaká změna?:-D
    Nápadité, určitě moc dobré:yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Příjemné zobání :-p

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    magdalenka:No vidíš, oloupala. Zapomněla jsem to napsat. Díky:-8 Když ho dělám na kolečka, tak ne, ale tentokrát ano;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Andy - baklažán si nelúpala? Ja ho pred smažením lúpem (a nedávam vypotiť - solím tesne pred obaľovaním), ale smažím "kolieska".

    Odpovědět

  • hosta hosta

    Další krásný zdravý lilek pro zdraví a navrch smažený pro radost:-D:yes:

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-p:yes: to vypadá moc chutně:-K

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Ja som, čestné slovo, čítala: "Podáváme s vychlazeným pivem."
    Ale, prečo nie?:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Ze zdrave vyzivy Ze zdrave vyzivy

    No sakra, proč já ten lilek dneska upekla? :D Teď si budu muset koupit nový, abych vyzkoušela tento recept :yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: smažený lilek přírodní lilkový sneck smažený lilek s dipem smažený lilek v trojobalu s jogurtovým dipem recept na přírodní lilek smažený smazeny lilek obaleny v parmazanu dip máta česnek

Zapomněl/a jsem heslo