Grécke lilkové hranolky

Nonya Kuchař: Nonya

Doba přípravy: 20 minut + 1 hodina kynutie Zeleninová jídla 11 názorů

Suroviny

500 g lilků
1/2 hrnku mouky hladké
1 lžička oregano (dobromysl)
1/2 hrníčku pivo
250 g jogurt řecký
1 stroužek česnek
1 lžička kopru na drobno sekaného
citron - (1 lžička kůry)
olej na vysmažíme
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ja som pouzil japonske baklazany take som mal, ale europske su tak isto dobre. Neosupane som nakrajal na hrubsie hranolky a dal do osolenej vody na 60 minut.

  2. Pripravil som si jendoduche cesticko na obalenie kde som do misky preosial pol hrnceka muky, vmiesal lyzicku oregana a lyzicku na drobno nastruhanej kory z citrona a po trochach vmiesaval pivo (mnozstvo treba vyskusat aka je sucha muka). Spravil hladke riedke obalovacie cesto ochutil a odlozil na 1 hodinu.

  3. Baklazany vybral a osusil (kdo nema rad slansie treba umyt v cistej vode). Do rozohriateho oleja som dal vyprazat obalene baklazany, pozor prska (ked sa obalia nepiju olej což baklazan strasne rad robi), otacame a vyprazime do zlatista. Odlozime na papierove servitky vysusit.

  4. Najlepsie je zohnat originalny grecky jogurt, je ovela kremovejsi ako tradicny europsky pridal som do neho pretlaceny strucik cesnaku (mi mame radi tak som dal 2) a na drobno nakrajany kopor. Někdo ma rad este extra citron na hranolky (v belgicku davaju ocot).

Poznámka

Moja suseda je stara pani z grecka a v sobotu mali navstevu a moc to tam vonalo , tak som sa bol povyzvedat, a toto som si doniesol.

Jedine co som zmenil ona pouziva ich grecke oregano ( majoranka) co je trochu ine a vola sa "rigani".Vyskusajte len tak zmizli z taniera....

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 55 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Grécke lilkové hranolky

  • Nonya Nonya(autorka receptu)

    :-p no super tie vyzeraju krajsie ako moje:-O :yes:

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

    Usmaženo,snězeno:-pfoto přidáno:yes:+10

    Odpovědět

  • Marsi Mesi Marsi Mesi

    Lilky my moc rádi, také ho dělávám, ale neobaluji v těstíčku, jen v mouce. Tohle může být také dobré. Staré řecké recepty nejsou nikdy k zahození.:yes::-))

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Tak to vypadá moc dobře;-):-Kto vyzkouším.:-p:yes:+1

    Odpovědět

  • Jancza Jancza

    Lilek, ten my můžem ;-):yes:. To musíme zkusit :-)

    Odpovědět

  • monikaK monikaK

    Tohle vůbec nevypadá špatně:yes::-p

    Odpovědět

  • Romario Romario

    Vypadá to skvěle,zkusím určitě.:yes::-p

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Řecká kuchyně nemá chybu a tenhle lilek si vyzkouším, ikdyž asi neseženu řecký jogurt, snad by se dal nahradit naším českým;-):yes:

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-p:yes: to vypadá dobře, lilek mám moc ráda;-):yes::yes:

    Odpovědět

  • Reny2 Reny2

    Recka kuchyne je zajimava a jizanska je vubec lehci a zdravejsi...ja muzu vse zeleninove a tyhlety jidla kdy se neco nachysta a da se to "zobat" se mi libi...ukladam,posilam bodik a tesim se az vyzkousim...;-):yes::-K jo a ja ten recky jogurt mam porad v lednici...je lepsi,neni tak protivne nakysly a da se prave jist i cisty bez niceho,nebo v kombinaci jak s ovocem,tak i zeleninou....dresinky na salat,tzatziky,sypany musli s ovocem a medem....proste lahoda...:-*:-K

    Odpovědět

  • nachos nachos

    Sakra to vypadá dobře, ukládám a vyzkouším.:yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: lilkový koláč zeleninové hanolky lilkové pyré čím nahradit řecký jogurt grecké recepty lilková musaka grecky lilek lilek jako hranolky staré řecké jídla hranolky po belgicku zeleninové recepty lilkový snack lilekove hranolky lilek s hranolkama lilek hranolky grecke jidla řecké recepty s lilkem gréckeho jogurt jak nahradit řecký jogurt baklazany hranolky

Zapomněl/a jsem heslo