

Lilkové řízečky
Suroviny
- 2 lilky
- 1 Hermelín 1
- šunka
- sůl
- hl. mouka
- vejce
- strouhanka
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
Lilky nakrájíme na kolečka, cca 1 cm vysoká, posolíme a necháme chvilku ,,vypotit". Osušíme je papírovou utěrkou. Je dobré si kolečka dávat za sebe tak, jsme je krájeli.
Vezmeme jedno kolečko lilku, dáme na něj kousek šunky a Hermelínu a přiklopíme druhým kolečkem.
Obalíme v trojobalu (raději dvakrát) a smažíme ve vyšší vrstvě oleje. Podávala jsem se štouchaným bramborem.
Poznámka od kuchařky
Je to trochu zvláštní úprava lilku, ale komu se ho doma sejde více, tak to určitě ocení. Je dobré kolečka potřít ještě česnekem, to ale já jako žlučníkář to dělat nemohu. :-)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Lilkové řízečky
-
Nevím...recept vypadá dobře a zdá se jako dobrý nápad, i kombinace surovin je pěkná. Ale trojobal mi na tom nedržel, špatně se to smažilo, protože lilek má tendenci v oleji plavat a nadnášet se a podle mého názoru výsledek nestál za ty trable.
Nějak mě to nebavilo, ale možná, že je to únavou. -
Takto připravuji cuketu, ještě ji potírám troškou česneku,
i z lilku to bude dobrota