Lilkové řízečky

Suroviny

2 lilky
1 Hermelín 1
šunka
sůl
hl. mouka
vejce
strouhanka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Lilky nakrájíme na kolečka, cca 1 cm vysoká, posolíme a necháme chvilku ,,vypotit". Osušíme je papírovou utěrkou. Je dobré si kolečka dávat za sebe tak, jsme je krájeli.

  2. Vezmeme jedno kolečko lilku, dáme na něj kousek šunky a Hermelínu a přiklopíme druhým kolečkem.

  3. Obalíme v trojobalu (raději dvakrát) a smažíme ve vyšší vrstvě oleje. Podávala jsem se štouchaným bramborem.

Poznámka od kuchařky

Je to trochu zvláštní úprava lilku, ale komu se ho doma sejde více, tak to určitě ocení. Je dobré kolečka potřít ještě česnekem, to ale já jako žlučníkář to dělat nemohu. :-)

Komentáře k receptu Lilkové řízečky

  • Eliza Eliza

    Nevím...recept vypadá dobře a zdá se jako dobrý nápad, i kombinace surovin je pěkná. Ale trojobal mi na tom nedržel, špatně se to smažilo, protože lilek má tendenci v oleji plavat a nadnášet se a podle mého názoru výsledek nestál za ty trable.
    Nějak mě to nebavilo, ale možná, že je to únavou.

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Takto připravuji cuketu, ještě ji potírám troškou česneku, :-p:yes:i z lilku to bude dobrota

    Odpovědět

Tématické fráze: úprava lilku lilkové placky lilkové recepty recept na úpravu lilku recepty na úpravu lilku recepty z lilku recept z mocareli řířečky recept na úpravu z lilku lilkove řířečky bramboracky lilku lilkové bramboračky úprava lilku recepty upravy z lilku uprava z lilku recept z lilku nejlepší recepty z lilku lilek úprava v trojobalu úprava lilku v v kuchyni úprava lilku recepty