Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapr po maďarsku

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Efis9

Náročný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min

35 min (35 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 a více

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 345 kJ /
3 668 kcal
Bílkoviny341,93 g
Tuky180,33 g
Vláknina14,28 g
Cholesterol 1,46 g
Sodík 835 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy164,42 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kapra (nestaženého) naporcujeme na podkovy a ty dále rozpůlíme. Osušíme a osolíme. Rozmícháme hrubou mouku (cca 2 dl) a (0,5-0,7 dl) sladké mleté papriky a krapet pepře. Vše se řídí samozřejmě podle velikosti či počtu kaprů. Toto je dávkování na jednoho kapra cca 55 cm. Krok 2: Kapra v tomto obalíme. Na hlubší pánev s víkem (víko předem sundáme) hodíme cca 4 vrchovaté polévkové lžíce tuku (ceres nejlépe) roztavíme na max. a vložíme na to kousky kapra. Ihned ztlumíme tak na půlku, možná ještě méně, záleží na sporáku a osmahneme ze tří stran. Krok 3: Mezitím připravíme cibuli. Cca 2 opravdu velké cibule nakrájené na kolečka (3 mm). Jakmile kapra obrátíme na poslední stranu, zasypeme kolečky cibule a přiklopíme pokličkou. Krok 4: Hotovo je v momentě, kdy cibule změkne a zesklovatí. Servírujeme s chlebem nebo bramborovým salátem.

TIP: Kapr na modro: Co se za tímto nezvyklým názvem skrývá a jak rybu na modro připravit

Zveřejněno 29. 4. 2013

Poznámka autorky Efis9

Dávkování je přibližné, zásadně vařím stylem - přiměřeně :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapr po maďarsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m0NR

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapr po maďarsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m0NR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Já všem děkuji. :-K Samozřejmě smažit na čemkoliv :-) kdo co snese nebo komu co do chuti :-)

:-) tohle vypadá moc dobře a chutně, jen bych taky volila sádlo místo ceresu. :yes:

Efis, vítám tě v naší Topkové rodině jako nového člena a přeji ti, aby se ti tu líbilo;-):-K
Recept znám léta, ale bez té cibule a do směsi mouka+paprika se dával ještě kmín a říkali jsme tomu "Kapr po mlynářsku"-můžeš taky vyzkoušet;-)Dávám ti 2.boda:yes:

Já bych tedy rozhodně smažila na sádle ;-) a Maďaři určitě také, ale jinak dobrý.

Tématické fráze:
kapr po mlynářsku, kapr po madarsku, kapr recepty, recept kapr po mlynářsku, recepty kapr po mlynářsku, pečený kapr po mlynářsku, kapr recept, recepty z kapra, recept na kapra, recepty kapr, recept kapr, recepty na kapra, recepty kapr, po mlynářsku, recept kapr po maďarsku, kapr po rožmbersku, kapr po mlynarku, kapr v maďarsku, kapr po mlinářsku, recept na kapra po mlynarsku, vařím kapra

Suroviny:
kapr, sůl, pepř, mouka hrubá, cibule, omega

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu