Staročeské kroupy s kapustou a uzeným masem

Suroviny 2 porce

300 g předem uvařených krup
1 cibule
3 stroužky česneku
1/4 kapusty
200 g uzeného masa
majoránka
sůl
čerstvě mletý pepř
2 lžíce sádla
hladkolistá petržel

Postup přípravy receptu

  1. Kapustu očistíme, nakrájíme na proužky a uvaříme ve slané vodě tak, aby zůstala pevná.

  2. V pánvi rozehřejeme sádlo a necháme na něm zpěnit jemně nakrájenou cibuli. Přidáme uzené maso pokrájené na kostičky, prolisovaný česnek, předvařenou kapustu a společně krátce podusíme. Promícháme s uvařenými kroupami, dochutíme majoránkou, solí a pepřem.

  3. Na závěr posypeme petrželkou.

Poznámka od kuchařky

Kdo má rád, může tuto směs zapéct v troubě.

Sádlo můžeme nahradit máslem nebo olejem, ale tady bych ho doporučovala, ke kroupám se hodí nejlíp.

Komentáře k receptu Staročeské kroupy s kapustou a uzeným masem