

Kapr Jakuba Krčína pro rožmberský stůl
Suroviny 4 porce
- 4 filety z kapra
- 4 silné plátky anglické slaniny
- sůl
- 6 šalotek (nebo 1 větší cibule)
- 4 stroužky česneku (pokrájeného na tenké plátky)
- 200 ml sladšího červeného vína
- 400 g žampionů
- 2 lžičky sardelové pasty
- hladká mouka
- máslo
- olej
Postup přípravy receptu
Filety z kapra nasolíme, jemně opepříme a necháme odležet. Na porce ryby přiložíme stejně velké plátky slaniny a připevníme je párátky.
V pánvi rozehřejeme máslo s olejem a dozlatova orestujeme kolečka šalotky. Přidáme plátky česneku.
Porce kapra protáhneme hladkou moukou a vložíme do pánve s šalotkou a česnekem - kůží dolů. Pečeme dozlatova, obrátíme, opečeme a poté vyjmeme a udržujeme teplé, zabalené do alobalu.
Do výpeku přidáme nakrájené žampiony, prosmahneme, přidáme asi 4 cm sardelové pasty, rozmícháme, přilijeme červené víno a vrátíme porce kapra. Společně dusíme přikryté ještě asi 10 minut. Podáváme s bramborovou kaší.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kapr Jakuba Krčína pro rožmberský stůl
-
-
Líbí
-
Krásný recept, krásné foto, bod letí
.
-
Alízo, Krčínského kapra znám i dělám(byla bych špatný Jihočech, kdybych neznala
) a je moc dobrý, proto dávám 8.bod
-
Takto upravený kapr musí být moc dobrý
-
-
Já bych si také rozhodně pochutnala
-
To by mně určitě chutnalo
+
-
Ryby jakkoli upravené
-
Krásna príprava kapra