

Kapr po maďarsku
Doba přípravy: 35 min 4 a více Ryby 5 názorů
Suroviny
- 2 kg kapra
- sůl
- pepř
- 2 dl hrubé mouky
- 0,5-0,7 dl mleté sladké papričky
- 2 ks velké cibule
- tuk omega
Postup přípravy receptu
Kapra (nestaženého) naporcujeme na podkovy a ty dále rozpůlíme. Osušíme a osolíme. Rozmícháme hrubou mouku (cca 2 dl) a (0,5-0,7 dl) sladké mleté papriky a krapet pepře. Vše se řídí samozřejmě podle velikosti či počtu kaprů. Toto je dávkování na jednoho kapra cca 55 cm.
Kapra v tomto obalíme. Na hlubší pánev s víkem (víko předem sundáme) hodíme cca 4 vrchovaté polévkové lžíce tuku (ceres nejlépe) roztavíme na max. a vložíme na to kousky kapra. Ihned ztlumíme tak na půlku, možná ještě méně, záleží na sporáku a osmahneme ze tří stran.
Mezitím připravíme cibuli. Cca 2 opravdu velké cibule nakrájené na kolečka (3 mm). Jakmile kapra obrátíme na poslední stranu, zasypeme kolečky cibule a přiklopíme pokličkou.
Hotovo je v momentě, kdy cibule změkne a zesklovatí. Servírujeme s chlebem nebo bramborovým salátem.
Poznámka
Dávkování je přibližné, zásadně vařím stylem - přiměřeně :-)
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Kapr po maďarsku
-
-
Já všem děkuji.
Samozřejmě smažit na čemkoliv
kdo co snese nebo komu co do chuti
-
tohle vypadá moc dobře a chutně, jen bych taky volila sádlo místo ceresu.
-
Efis, vítám tě v naší Topkové rodině jako nového člena a přeji ti, aby se ti tu líbilo
Recept znám léta, ale bez té cibule a do směsi mouka+paprika se dával ještě kmín a říkali jsme tomu "Kapr po mlynářsku"-můžeš taky vyzkoušetDávám ti 2.boda
-
Já bych tedy rozhodně smažila na sádle
a Maďaři určitě také, ale jinak dobrý.