Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 424 kJ / 101 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,90 g |
| Tuky | 0,50 g |
| Vláknina | 12,42 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 17 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 18,63 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve si zapněte troubu na asi 180°C.
Krok 2: Brambory nadrobno pokrájejte nebo ještě lépe nahrubo nastrouhejte, stejně tak cibuli. Pokud brambory strouháte na struhadle a ne v robotu, pustí dost vody - trošku vymačkejte.
Krok 3: V míse promíchejte se solí a pepřem a troškou podravky - brambory dost berou sůl.
Krok 4: Rozpusťe si asi půlku připraveného másla, vymažte zapékací misku a do zbytku vmíchejte dvě lžíce zakysané smetany.
Krok 5: Plát těsta překrojte na půl a naplňte bramborovou směsí a pokapejte máslem se zakysankou. Vzniknou vám po zavinutí dva menší "štrůdlíky", které ztvarujte do misky a pokrájejte zbylým máslem.
Krok 6: Ve vyhřáté troubě pečte asi 30-40 minut - to uvidíte sami, až těsto zezlátne.
Krok 7: Ještě horké polijte z hrníčku asi deckou vody, do které jste vmíchali lžičku podravky - voda se vpije, zasyčí a zvláční těsto. Pak lehce pomažte zakysanou smetanou. Jí se teplé, studené je ale dobré taky.
Zveřejněno 18. 7. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krompiruša - závin s bramborami a cibulí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JKOg
Moje poznámka
Krompiruša - závin s bramborami a cibulí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JKOg
Nejnovější recepty
Vepřová panenka s nádivkou ze sušených švestek podle Mirka Kaliny
Přidáno před 2 minutami
Kuřecí paličky ve slanině
Přidáno před 2 hodinami
Fazolový salát s mrkví a párkem
Přidáno před 10 hodinami
Batátová kaše
Přidáno před 11 hodinami
Krkovička s dýňovo-bramborovou kaší
Přidáno před 11 hodinami
Masová směs Mexiko
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketový perník
lunav1 před 20 minutami
Hrníčková bábovka
lunav1 před 20 minutami
Dršťková polévka z jižní Moravy
alena.kyp před 43 minutami
Perníčky, které jsou hned měkké
Atilla před 2 hodinami
Nadýchaná banánová buchta
brtna před 10 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
brtna před 10 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
brtna před 10 hodinami
Babiččina fazolačka
Marierosulkova před 11 hodinami
Rýžový nákyp s broskvemi
KetyHu před 12 hodinami
Vepřové plátky s krůtími játry a fazolkami
adelaku před 12 hodinami
Tématické fráze:
závin s bramborami,
kompirusa,
zavin s cibuli,
chorvatsky zavin,
listové těsto s bramborami,
krompiruža,
tradiční chorvatský recept,
recept chorvatský závin,
závin s bramborem a cibulí,
závin z listového těsta s bramborami,
listový závin s brambory,
chorvatske brambory s cibuli,
pita závin,
zapečené štrůdlíky,
pita s bramborami,
chorvatske listove testo,
bramborový listový závin recept,
chorvatske recepty z listového těsta,
pita krompirusa,
krompir salat
Suroviny:
těsto listové,
brambory rané,
cibule červená,
smetana zakysaná,
máslo,
sůl,
pepř,
podravka
Komentáře (37)
Děkuji za odpověď
No, erna mrkonjic: možná myslela těsto na PITA placky (chleba)