Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tuňák grilovaný "po francouzsku"

Tuňák je jednou z nejběžněji lovených ryb, jeho maso se využívá i na přípravu sushi. Steaky se připravují z nejkvalitnější části ryby, což jsou mohutné svaly podél páteře. Výjimečná kvalita je daná speciálním způsobem zpracování. Grilovaný steak bude minutovou záležitostí a gastronomickým zážitkem.

Hodnocení receptu je 4,9 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dooga Dooga

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 5 min bez doby marinování

15 min (10 min příprava + 5 min tepelná úprava, bez doby marinování)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 397 kJ /
1 768 kcal
Bílkoviny188,75 g
Tuky93,70 g
Vláknina6,60 g
Cholesterol 655 mg
Sodík 1,12 g
Sůl2,77 g
Sacharidy27,28 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve si připravíme francouzskou marinádu z vína, tymiánu, hořčice, soli a koření. Krok 2: Máslo přepustíme a smícháme se všemi přísadami. Krok 3: Do marinády naložíme steaky z tuňáka. Marinujeme minimálně 1 hodinu - čím déle, tím lépe. Krok 4: Před přípravou jen necháme okapat - neosušujeme a dáme na rozehřátý gril. Grilujeme asi 2 minuty z každé strany. Steak by neměl být úplně propečený - pak je suchý.

TIP: Jak grilovat ryby, aby se nepřipekly k roštu

Zveřejněno 7. 8. 2013

Poznámka autora Dooga

Já měl jako přílohu smažené bramborové mřížky a grilovanou slaninu. 1 steak má asi 200 g.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tuňák grilovaný "po francouzsku"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rpRE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tuňák grilovaný "po francouzsku"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rpRE

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

a to zase JO:yes::yes::yes: ryba je dobrá na každý způsob :yes::yes::-K:

luxusní:yes: superka:yes:;-):-K

Super foto i recept:yes::yes:

No to sis Vašku pošmáknul, co?:-D Máš to parádní;-):yes:

Vašíku,kouzelá podívaná:-KTo musela být dobrota:-p:yes:

Vašíku - krásný kousek:-p:yes::yes:

super rybka :yes::yes::-p

Dooga::yes:

magdalenka: Bylo to rychlé a moc dobré.:-p
Byl jsem se radši podívat - a zatím jsem stále "on".;-):-D:yes:

Recept aj foto vyzerajú skvostne...:yes:
Len som si doteraz myslela, že si "on", ale tvoja poznámka ma zmiatla...:-))

Tématické fráze:
grilovaný tuňák, marinada na tuňáka, tuňák recept, grilovaný steak z tunáka, grilovaný tuňák recept, tuňák recepty, tunák grilovaný, nejlepší recept na tuňáka, recept grilovaný tuňák, recept na grilovaneho tunaka, grilovaný tunák- recepty, tunák- recepty, nejlepší recept na steak z tuňáka, recept na tuňáka, recepty z tuňáka, tuńák recepty s obrázky, nejlepsi tecept na tunaka, grilovaný tuňák recepty, marináda na steak z tuňáka, steak z kyty tunaka

Suroviny:
tuňák, máslo, víno bílé suché, tymián čerstvý, hořčice hrubozrnná, sůl mořská, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu