Koláčíček
Koláč inspirovaný tradiční francouzskou pochoutkou tarte boulangere. Jde o poměrně finančně nenáročný moučník, je rychle hotový a ještě rychleji snězený. Těsto je křehké a křupavé. Pokrývá ho pořádná vrstva jablíček, která pak doplní pikantní meruňková marmeláda.
Suroviny pro 1 kus
koláčová forma
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 264 kJ / 2 453 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 32,63 g |
| Tuky | 103,15 g |
| Vláknina | 28,35 g |
| Cholesterol | 64 mg |
| Sodík | 581 mg |
| Sůl | 1,38 g |
| Sacharidy | 308,30 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 19. 10. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koláčíček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LGxp
Moje poznámka
Koláčíček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LGxp
Nejnovější recepty
Pudinková buchta se skořicí
Přidáno před 5 minutami
Vepřová krkovička s játry
Přidáno před 10 hodinami
Hermelín pečený v troubě
Přidáno před 14 hodinami
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 18 hodinami
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 19 hodinami
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí prsa v zeleninové krémové omáčce
kaaackaaa před 32 minutami
Banana bread - banánový chlebíček
Fuxinnka před 2 hodinami
Nebeský koláč
Janja před 13 hodinami
Domácí kmínový chleba
BarboraEis před 14 hodinami
Jogurtový dip s česnekem
Kajkajak před 14 hodinami
Pizza šneky
Kajkajak před 14 hodinami
Mléčná polévka
Kajkajak před 15 hodinami
Květáková omáčka Alfredo
adelaku před 15 hodinami
Kysané zelí zahuštěné - rychlé a jednoduché
DavidVolvo před 15 hodinami
Čokoládový dort z čokolády
Vackovaklara312 před 16 hodinami
Tématické fráze:
meruňková buchta,
strakoničáky,
granárové jablko v kauflandu,
pivný štrudl,
recept na strakoničáky,
strakoničáky recept
Suroviny:
mouka hladká,
sůl,
tuk 100%,
pivo světlé,
jablko,
šťáva citronová,
máslo,
cukr vanilkový,
marmeláda meruňková,
rum,
olej
Komentáře (33)
yanull: no, popravdě, Janulko... nejvíc jsem dělávala pivní štrúdlík, tak se dával taky tento druh tuku... ale od doby, co jsem objevila "Strakoničáky", jsem 100% tuk uvrhla v nemilost
děkuji vám moc všem
Takéto nejaké cesto je na pivný štrúdl, ak sa dobre pamätám.
a na jablká ani trochu cukru, ani do cesta?