Linecké cukroví od Brunky
Na sváteční vánoční tabuli nikdy nesmí chybět mezi cukrovím oblíbené linecké. Krásně vláčné cukroví, spojené marmeládou, se v ústech lehce rozplyne, vykouzlí úsměv na tváří a zpříjemní svátky klidu a míru.
Suroviny pro 4 dávky
4dávky
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 32 823 kJ / 7 845 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 126,04 g |
Tuky | 403,40 g |
Vláknina | 25,20 g |
Cholesterol | 1,70 g |
Sodík | 782 mg |
Sůl | 1,96 g |
Sacharidy | 914,96 g |
Postup přípravy
Krok 1: Máslo včas vyndáme z lednice a necháme změknout.
Krok 2: Mouku a cukr moučka prosejeme na vál. Přidáme změklé máslo, vanilkový cukr a žloutky. Vypracujeme polotuhé těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme aspoň 1 hodinu odpočinout v lednici.
Krok 3: Plech vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C.
Krok 4: Vyválíme těsto silné asi 3 mm a vykrajujeme různé tvary, které klademe na připravený plech.
Krok 5: Plech vložíme do trouby a pečeme na 180 °C zhruba 10 minut do růžova.
Krok 6: Vychladlé cukroví slepíme marmeládou.
Zveřejněno 10. 12. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Linecké cukroví od Brunky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w5KM
Moje poznámka
Linecké cukroví od Brunky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w5KM
Nejnovější recepty
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 5 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 14 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 17 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 18 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno 16. 6. 2025 08:27
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Veselý kuřecí plátek
Leren před 15 minutami
Kuřecí nudličky se žampiony
Leren před 16 minutami
Majonézové kuřecí nudličky
Leren před 17 minutami
Pečené nudličky z kapra
Leren před 18 minutami
Zapečený chřest
Leren před 19 minutami
Pikantní vepřová kýta
bonaher před 38 minutami
Pizza bez droždí
Fitulka před 41 minutami
Palačinky s džemem
Fitulka před 42 minutami
Domácí bujón
Fitulka před 43 minutami
Šťáva z květů černého bezu 2
Fitulka před 44 minutami
Tématické fráze:
linecke teplota,
připálené cukroví,
lineké těsto,
linecké cukroví teplota,
teplota trouby linecke,
linecké teplota trouby,
linecké cukroví teplota pečení,
teplota trouby na linecké,
lineké cukroví,
na jakou teplotu péct linecké cukroví,
na jakou teplotu se pece linecke cukrovi,
pří jaké teplotě se peče linecké,
linecké cukroví teplota trouby,
linecke podle stupky,
teplota na linecké,
vanocni cukrovi teplota trouby,
sana vlastní sestra másla,
teplota pečení lineckého těsta,
linecké cukroví podle stupky,
na jakou teplotu pect linecké
Suroviny:
mouka hladká,
tuk hera,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
žloutek,
marmeláda
Komentáře (36)
Např. známý kuchař Petr Stupka uvádí poměr mouka-3 dily, máslo-2 dily, cukr-1 dil.Samozřejmě žloutky, špetka citrónové kůry.
A v hodně staré kuchařce z Rakouska :230 g mouky,150 g másla,110 g cukru, atd.
Já peču podle Stupky a nejen linecké.
Fakt, ať každý peče,jak je zvyklý,kdo neví jak, ať si recept najde.Vánocům zdar
když jsem byla mladá, což je dávno, tak byla Sana vlastní sestra másla, a dodávalo se, že i vlastní sestra může být pěkná K
zdravím. JaGa
Bavíme se tu o teplotách, ale nezaznělo zda s, či bez horkovzduchu. Obvykle platí, že pokud není uvedeno "HV", tak je teplota bez cirkulace a jak zajisté všichni víme, tak ta bývá o 15 až 20°C nižší než s HV.
Obvykle se snažím, aby měl oponent možnost zachovat si tvář bez ztráty kytičky
ivulinka: neměla jste nastaveno 110°C + HV
A nebojte, žlučník si těch pár připálených kousků nějak přebere
Jo, Andreo,ty nevíš,že Hera je vlastní sestra másla
a 3 mm to by mě hezky blaflo
Teploty kolem 100°C používám na pečivo, které se musí sušit - žloutkové, sněhové a pod.
Lineké máme rádi, ale fotku bych udělala novou, tahle se mi nelíbí