Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený kapr se zeleninou

Pečení kapra na lůžku ze zeleniny nejen obohacuje jeho chuť, ale také zajišťuje, že maso zůstane šťavnaté a plné vůně. Citron a bylinky přidávají osvěžující aroma, které dokonale doplňuje rybí maso.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Institut kompliment

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 971 kJ /
471 kcal
Bílkoviny35,40 g
Tuky24,51 g
Vláknina5,60 g
Cholesterol 146 mg
Sodík 157 mg
Sůl0,35 g
Sacharidy17,06 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zapékací misku lehce vytřeme olivovým olejem, vložíme okořeněné plátky kapra. Kapra potřeme hořčicí a poklademe jej směsí plátků cukety, kousků rajčat a papriky. Krok 2: Celé podlijeme bílým vínem, přikryjeme víkem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme asi 30 minut, poté odkryjeme a necháme dopéct bez víka, aby se odpařila část uvolněné tekutiny. Před podáváním zakapeme citronovou šťávou. Krok 3: V rámci udržovacího režimu můžeme konzumovat s odlehčeným bramborovým salátem, při redukci vystačíme s čerstvou zeleninovou oblohou. Můžeme jíst jako oběd nebo večeři.

Zveřejněno 20. 12. 2013

Poznámka autora Institut…

Autorem je brněnský Institut redukce a prevence nadváhy kompliment®, který pomáhá snižovat tělesnou hmotnost zejména pomocí úpravy stravování. Tato doporučení pro redukci a udržení váhy vychází ze zásad Světové zdravotnické organizace a z 22letých zkušeností.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený kapr se zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Vr5M

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený kapr se zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Vr5M

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Milý Institute, ani jsi nenapsal, při jaké teplotě jsi to pekl (soudím dle upečené zeleniny, že 180-200°C) 30 minut a ještě chvíli redukuješ. Tak z toho kapra tam dozajista najdeš jenom kosti, protože maso se rozvaří.

Tématické fráze:
pečený kapr na zelenině, pečený kapr se zeleninou, kapr se zeleninou, kapr pečený se zeleninou, kapr pečený v troubě, kapr na zelenině, kapr pečený na zelenině, peceny kapr, pečený kapr v troubě, kapr na zelenine v troube, kapr na zelenině top, kapr upečený v troubě se zelenina, kapr pečený v troubě na zelenine, úprava kapra se zeleninou, kapr v troubě videorecept, pečený kapr se zeleninou recept, pečený kapr v troubě na zelenině, kapr zapečený se zeleninou, peceny kapr na rajcatech, kaprsezeleninou

Suroviny:
kapr, olej olivový, hořčice, koření, cuketa, paprika čerstvá zelená, rajče, víno bílé suché, citron

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu