Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Segedínský guláš s krůtím masem

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

24. 1. 2014 10:53

Suroviny pro 1

1

Nutriční hodnoty

Energie1 714 kJ / 410 kcal
Bílkoviny43,15 g
Tuky14,19 g
Vláknina12,50 g
Cholesterol 111 mg
Sodík 2,13 g
Sůl5,31 g
Sacharidy22,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Autorem je brněnský Institut redukce a prevence nadváhy kompliment®, který pomáhá snižovat tělesnou hmotnost zejména pomocí úpravy stravování. Tato doporučení pro redukci a udržení váhy vychází ze zásad Světové zdravotnické organizace a z 22letých zkušeností.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

dascha

1. 2. 2022 11:40

:-K

casino casino

20. 4. 2015 09:27

Máme rádi segedin, ale máme také v rodině jednu co nejí prasátka..., tak jsem ho uvařil z moráka.
Už jen zbavit 6 lýtek těch prapodivných součástek, co jsou z jednoho konce jako šlachy a na druhém konci jsou to "kosti", bylo za trest;-)
Ale jináč to bylo maso:yes: Než byl hotový knedlík, tak maso bylo hotové a jen tak tak jsem ho neuvařil na "bláto".
A protože jsem de facto kořenil podle http://www.toprecepty.cz/recept/33653-nas-segedins... (česnekem jsem to maso jenom trošku postrašil), tak Institut redukce a prevence nadváhy kompliment® mi patrně nezatleská, leč já tleskám jim...:yes::-))
(bylo použito otické zelí a vůbec nebylo nutné ho devitaminovat varem)

Hrašuľka.Hrašuľka

25. 1. 2014 23:31

Veronika.Hrozna: Máš ty pravdu, taký segedín z bravčového a u nás sa varil 1/2 na 1/2 s hovädzím, tak to je nezabudnuteľná dobrota.:-p:-p:-p
Ale, keď ti - vekom - segedín, ktorý si zjedla v pondelok, v nedeľu silou-mocou chce odísť tou istou cestou, ktorou išiel dnu a lekár ti povie "alebo dieta, alebo krematórium", ;-(;-(;-( tak budeš hľadať obmeny tých dobrých, tradičných receptov o dušu.:-/
A budeš vďačná každému, kto upravý recept do dietnejšej formy.:-)):-)) A časom ti už ani tá nediétna mňamka nebude chýbať. :-D:-D:-D
Ale ja želám každému, aby "musel" meniť jedálniček až po 100-ke :-!:-!:-!

Jitkas

24. 1. 2014 21:15

Tez nekdy delam, pridavam do zakladu i rajsky protlak, smetanu az na taliri, nekdy bez, jako Patricie. Jasne, ze pri pouziti veproveho masa olivovy olej moc "neladi", ale s krutim masem je perfekni. Davam tez cesnek.

Patricie

24. 1. 2014 21:00

:yes:Je moc dobrý, dělám dokonce i bez smetany:yes::yes:

krasavice inteligentí

24. 1. 2014 20:26

Veronika.Hrozna: Holt jste lepší, paní Veroniko...

Já bych to taky zkusila takto, tedy s krůtím masem, nebude to klasika, ale suroviny jsou dobré, tak proč ne:yes:

zizala zizala (moderátorka)

24. 1. 2014 19:04

I když mám ráda klasické recepty, jejich dietnější verze jsou mi velmi sympatické :-p:yes:

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

24. 1. 2014 18:51

jarda Kadic: Já bych si dala jenom dietní porci,ale složení bych neměnila.:-D

jarda Kadic jarda Kadic

24. 1. 2014 18:23

Veronika.Hrozna: Ten tvůj je pravý segedin,ale toto je dietní,já ho beru.A myslím,že ten 1 bram olivového oleje není zase tak hrozný.Prostě,všichni se nemohou cpát vepřovým a je dobře,že tady takové recepty jsou.

chocolate chocolate

24. 1. 2014 18:16

Anna Kocikova:Já jsem ten tvůj dělala právě z krůtího a potvrzuji, že byl výborný:-p.
A paskvil to nebyl ani náhodou..
http://www.toprecepty.cz/recept/26304-kurecisegedi...

Anna Kocikova Anna Kocikova

24. 1. 2014 17:59

Veronika.Hrozna:Tvůj"Segedínký guláš"je velice chutný,také tak dělávám;-)Ale určitě nebude dietní,jako zde v dietních receptech na redukci hmotnosti přidaný Segedín z krůtího masa;-)
Já tento Tebou nazvaný"paskvil"dělám z kuřecích stehen.řízků:-pZ krůtího masa je také určitě moc dobrý:-p:yes::-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

24. 1. 2014 17:29

Drahý istitute ! Tohle není segedín,nýbrž paskvil ! Dieta, nedieta. Do segedínu prostě olivový olej nejde. Kruta taky ne. Milý institute dnes jsem vařila "SEGEDÝN " bez olivového oleje ,bez kruty a věř mi drahý institute ,že by sis velmi pochutnal ! Je tam vepřové plecko ,pěkně na kostičky, opečené zasypané 4 lžíčkami maďarské papriky na 4 lžících domácího sádla ,kysané zelíčko,až huba trnula ,kmín a kýblík kysané smetánky z Maďarska. :-p:-K

jarda Kadic jarda Kadic

24. 1. 2014 14:11

Tenhle “segedinský guláš“ by mě asi vyhovoval. Proto si ho uložím a časem určo zkusím:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: krůtí segedínský guláš krůtí segedín segedinsky guláš z krutiho masa segedin z krůtího masa segedinský guláš s krůtím masem kruti segedyn segedin z krůty zelí s krutim masem dietní segedín segedinsky gulas z kruty kruti maso segedin segedín s krůtím masem tradične recepty pravý maďarský guláš z krůtí maso gulas z moraka segedínský krůtí guláš recept recept kruti segedyn bramborovy knedlik s krutim masem segedin s krutím krůtí sgedín

Suroviny: maso krůtí, zelí kysané, smetana kysaná, cibule, olej olivový, sůl, paprika sušená sladká, kmín drcený, pepř

TopRecepty.cz

Segedínský guláš s krůtím masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pKqm