Segedínský guláš s krůtím masem

Institut kompliment Kuchař: Institut…

Doba přípravy: 30-45 min 1 porce Dietní recepty , Redukční 12 názorů

Suroviny

150 g krůtího masa
250 g kysaného zelí
100 g kysané smetany 8 %
100 g cibule
1 g olivového oleje
sůl
červená paprika sušená
drcený kmín
pepř
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme a orestujeme na rozpáleném oleji, přidáme předem okořeněné maso, které na cibuli opečeme.

  2. Přidáme jednu polovinu zelí a dusíme do měkka, dle potřeby podlijeme vodou.

  3. Ke konci dušení přidáme druhou polovinu zelí a dokořeníme podle chuti. Na závěr přelijeme smetanou a prohřejeme.

  4. Recept je vhodný jako oběd. Při redukční dietě podáváme bez přílohy! Při udržování hmotnosti můžeme podávat s bramborovým knedlíkem.

Poznámka

Autorem je brněnský Institut redukce a prevence nadváhy kompliment®, který pomáhá snižovat tělesnou hmotnost zejména pomocí úpravy stravování. Tato doporučení pro redukci a udržení váhy vychází ze zásad Světové zdravotnické organizace a z 22letých zkušeností.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Segedínský guláš s krůtím masem

  • casino casino

    Máme rádi segedin, ale máme také v rodině jednu co nejí prasátka..., tak jsem ho uvařil z moráka.
    Už jen zbavit 6 lýtek těch prapodivných součástek, co jsou z jednoho konce jako šlachy a na druhém konci jsou to "kosti", bylo za trest;-)
    Ale jináč to bylo maso:yes: Než byl hotový knedlík, tak maso bylo hotové a jen tak tak jsem ho neuvařil na "bláto".
    A protože jsem de facto kořenil podle http://www.toprecepty.cz/recept/33653-nas-segedins... (česnekem jsem to maso jenom trošku postrašil), tak Institut redukce a prevence nadváhy kompliment® mi patrně nezatleská, leč já tleskám jim...:yes::-))
    (bylo použito otické zelí a vůbec nebylo nutné ho devitaminovat varem)

    Odpovědět

  • Hrašuľka.Hrašuľka Hrašuľka.Hrašuľka(neregistrovaná)

    Veronika.Hrozna: Máš ty pravdu, taký segedín z bravčového a u nás sa varil 1/2 na 1/2 s hovädzím, tak to je nezabudnuteľná dobrota.:-p:-p:-p
    Ale, keď ti - vekom - segedín, ktorý si zjedla v pondelok, v nedeľu silou-mocou chce odísť tou istou cestou, ktorou išiel dnu a lekár ti povie "alebo dieta, alebo krematórium", ;-(;-(;-( tak budeš hľadať obmeny tých dobrých, tradičných receptov o dušu.:-/
    A budeš vďačná každému, kto upravý recept do dietnejšej formy.:-)):-)) A časom ti už ani tá nediétna mňamka nebude chýbať. :-D:-D:-D
    Ale ja želám každému, aby "musel" meniť jedálniček až po 100-ke :-!:-!:-!

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Tez nekdy delam, pridavam do zakladu i rajsky protlak, smetanu az na taliri, nekdy bez, jako Patricie. Jasne, ze pri pouziti veproveho masa olivovy olej moc "neladi", ale s krutim masem je perfekni. Davam tez cesnek.

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    :yes:Je moc dobrý, dělám dokonce i bez smetany:yes::yes:

    Odpovědět

  • krasavice inteligentí krasavice inteligentí(neregistrovaný)

    Veronika.Hrozna: Holt jste lepší, paní Veroniko...

    Já bych to taky zkusila takto, tedy s krůtím masem, nebude to klasika, ale suroviny jsou dobré, tak proč ne:yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    I když mám ráda klasické recepty, jejich dietnější verze jsou mi velmi sympatické :-p:yes:

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    jarda Kadic: Já bych si dala jenom dietní porci,ale složení bych neměnila.:-D

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Veronika.Hrozna: Ten tvůj je pravý segedin,ale toto je dietní,já ho beru.A myslím,že ten 1 bram olivového oleje není zase tak hrozný.Prostě,všichni se nemohou cpát vepřovým a je dobře,že tady takové recepty jsou.

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Anna Kocikova:Já jsem ten tvůj dělala právě z krůtího a potvrzuji, že byl výborný:-p.
    A paskvil to nebyl ani náhodou..
    http://www.toprecepty.cz/recept/26304-kurecisegedi...

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Veronika.Hrozna:Tvůj"Segedínký guláš"je velice chutný,také tak dělávám;-)Ale určitě nebude dietní,jako zde v dietních receptech na redukci hmotnosti přidaný Segedín z krůtího masa;-)
    Já tento Tebou nazvaný"paskvil"dělám z kuřecích stehen.řízků:-pZ krůtího masa je také určitě moc dobrý:-p:yes::-K

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Drahý istitute ! Tohle není segedín,nýbrž paskvil ! Dieta, nedieta. Do segedínu prostě olivový olej nejde. Kruta taky ne. Milý institute dnes jsem vařila "SEGEDÝN " bez olivového oleje ,bez kruty a věř mi drahý institute ,že by sis velmi pochutnal ! Je tam vepřové plecko ,pěkně na kostičky, opečené zasypané 4 lžíčkami maďarské papriky na 4 lžících domácího sádla ,kysané zelíčko,až huba trnula ,kmín a kýblík kysané smetánky z Maďarska. :-p:-K

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Tenhle “segedinský guláš“ by mě asi vyhovoval. Proto si ho uložím a časem určo zkusím:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: krůtí segedín segedinsky guláš z krutiho masa krůtí segedínský guláš segedin z krůtího masa segedinský guláš s krůtím masem segedin z krůty kruti segedyn zelí s krutim masem dietní segedín tradične recepty gulas z moraka segedínský krůtí guláš recept recept kruti segedyn bramborovy knedlik s krutim masem segedin s krutím segedinsky gulas z kruty kruti segedinsky szegedin z krůty segedín s krůtího masa segedín s krůtím masem

Zapomněl/a jsem heslo