Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Novoroční čočkový salát

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hanahcotton hanahcotton

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Čočku uvaříme v osolené vodě tak, aby nebyla rozvařená. Krok 2: Scedíme, necháme vychladnout. Krok 3: Přidáme pepř, nakrájenou cibuli a zakápneme balzamikovým octem.

Zveřejněno 4. 1. 2014

Poznámka autorky hanahcotton

Hledala jsem ve zdejších receptech podobný, ale nenašla jsem.....tento salát dělám už léta jako novoroční...může se použít také jako příloha k masu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Novoroční čočkový salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0pE7

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Novoroční čočkový salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0pE7

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Jelenová Eva 1. 1. 2015 10:07
Taky to dělám obdobně, ale místo octu tam dávám tatarskou omáčku a jedí to i děti moc jim to chutná

:yes:Mňam takový mám ráda a už dlouho jsem si ho neudělala,jdu si namočit čočku:-p:-K

manzelesvitakovi@seznam.czJa do něj přidávám ještě nastrouhané kyselé okurky, to je potom namka !!!
:-p

Podobný jsem jedla nedávno u kamarádky a byl moc dobrý:yes::yes:

Čočkový salát mě naučila tchýně a to jak jíst, tak připravovat dělám ho s menšími obměnami, ale je to papina:-)):-D:yes:

Salátek dělám prakticky stejně, jen do ní přidám kousek orestované mrkve.:-p:-p:yes::yes:

No vidíš, já rodinu na Nový rok tejrám čočkovou polívkou (oni nemají moc rádi luštěniny :-S) a přitom salát by možná byla schůdnější varianta. Tak jestli nezapomenu a dožiju se, tak příští rok bude salát :-)):yes:

:yes::yes:Tak podobný také dělávám a dost čast, protože mi chutná a je to rychlovka, jen používám normální ocet :-) Já ho jím s vejcem natvrdo a celozrným chlebem :-):yes:+1

Tématické fráze:
čočkový salát, čočkový salát s tatarkou, cockovy salát recept, čočkový salát jako příloha k masu, studený čočkový salát, čočkový salát jako příloha, balzamikový ocet s čočkou recepty, čočkový salát recept - příloha, čočkový salát podle pohlreicha, čočkový salát s ovocem, cockovy salat s balzamikovym octem, staročesky čočkovy salat, novoroční čočka, recept na čočkový salát, čočkový salát - recepty, recepty čočkový salát, čočkový salát top recept, salát čočkovy, reepty- čočkový salát, čočkový salát přílohový

Suroviny:
čočka, cibule, sůl, pepř, ocet balsamiko

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu