Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čočkové novoroční dělbuchy

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Danca Danca

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

30 min (30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 887 kJ /
1 646 kcal
Bílkoviny100,97 g
Tuky13,82 g
Vláknina74,86 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 111 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy242,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Čočku dobře propláchneme, dáme do hrnce, zalijeme vodou asi tak 1 cm nad čočku a dáme vařit. Průběžně kontrolujeme a případně doléváme vodu tak, aby čočka byla měkká, ale aby v ní nezůstala žádná voda. Krok 2: Přikryjeme poklicí, vypneme zdroj tepla a necháme asi 15 min "dojít". Čočka má být úplně měkká, skoro až rozvařená. Dáme vychladnou (nejlepší je, připravit si takto čočku den předem). Krok 3: Do vychladlé čočky vmícháme vejce, mouku, rozetřený česnek, sůl a koření podle chuti. Krok 4: Zahustíme strouhankou podle potřeby a tvarujeme koule o průměru cca 5 cm. Krok 5: Ty ještě obalíme ve strouhance a pomalu smažíme ve vyšší vrstvě tuku dozlatova.
Podáváme s kysaným nebo marinovaným zelím, kyselou okurkou apod.

Zveřejněno 1. 1. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čočkové novoroční dělbuchy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AKRB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čočkové novoroční dělbuchy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AKRB

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Čočku mám ráda a tento recept mě dost zaujal...trochu pozměním a šup s ním do parního hrnce....:-p

:-p:yes:

recept se mi moc líbí, někdy vyzkouším, luštěniny mám moc ráda. Krásné fotečky:yes::yes::-K

Čočka od oběda zbyla:-D:-D, tak vyzkouším.:-p
+8:yes:

Týý jo, to vypadá zajjímavě!!:-O

Uloženo, ale né, přímo tisknu, protože to je velice jednoduché jídlo a přitom to bude asi-je:-p:-)) Děkuji za nápad:yes::-))

Moc krasny recept!!

Delavam podobne, jen nedelam kulicky a zapekam v troube, je to moc dobre..:yes::yes:..priste vyzkousim dle Tebe..:-K:-K

Krásne foto, krásny recept...:yes:

:yes:

moc hezká prezentace.. taková povznášející:-8;-):-D:yes::yes:

Dančo, to je opravdu jídlo, které se hodí k dnešnímu dni:yes: máš to i krásně nafocené-líbí se mi to, já dělávám hrachové karbanátky;-) Dávám ti 1.bod:yes:

Tématické fráze:
novoroční oběd, novoroční oběd recepty, novorocni cocka s uzenym masem, nejlepší novoroční obed, delbuchy recept, novoroční obědčočka, novoroční obědy, jaký novoroční oběd, novoroční menu oběd, nejlepší recept na novoroční oběd, recepty na novoroční oběd, novoroční oběd recept, čočkový páj, novoroční oběd co vařit, co se hodi na novorocni obed, kuličky z bulguru a červené čočky recept, čočkove recepty, novoroční čočka, novoroční oběd čočka, novoroční menu oběd recept

Suroviny:
čočka červená, vejce, mouka hladká, strouhanka, česnek, sůl, pepř, koriandr sušený, pepř, chilli, olej

Přidat fotografie receptu