Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 744 kJ / 1 851 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,40 g |
Tuky | 9,73 g |
Vláknina | 20,48 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,42 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 373,20 g |
Postup přípravy
Ten, kdo na pečení použije troubu, uloží bochníček kynout do vysypané ošatky klasicky, spojem nahoru. Po vykynutí ho opatrně, s oporou ruky vykulíme na plech, několikrát nařízneme a upečeme v předem rozpálené troubě (220°C/asi 40-50 min).
Zveřejněno 23. 1. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Klasický kváskový chléb se škvarky (z remosky nebo trouby)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Xw0o
Moje poznámka
Klasický kváskový chléb se škvarky (z remosky nebo trouby)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Xw0o
Nejnovější recepty
Jedlé balíky slámy
Přidáno před 8 hodinami
Šátečky z listového těsta plněné tvarohem
Přidáno před 18 hodinami
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 21 hodinami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 23 hodinami
Vanilkový máslový korpus
Přidáno 21. 10. 2025 13:00:02
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno 21. 10. 2025 11:35:44
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Srdíčka na smetaně
brtna před 2 hodinami
Rozstřelení ptáčci z vepřového masa
Martas6 před 2 hodinami
Fazolková polévka
Kajkajak před 3 hodinami
Francouzský hruškový koláč
KrisZaezemi před 3 hodinami
Nivová bašta
Martina Fliegerova před 3 hodinami
Babiččina bramboračka
Renata13.8 před 5 hodinami
Kančí se šípkovou podle Romana Vaňka
LukasPlesl před 5 hodinami
Kuřecí salát s jogurtem
ZboSy před 6 hodinami
Tilapie pečená s bramborami
nikkyshade před 8 hodinami
Jablečný koláč
Silvie.Gemini před 10 hodinami
Tématické fráze:
škvarkový chléb kváskový,
nejlepší recept na škvarkový chleba,
škvarkový kváskový chléb,
kváskový chléb v remosce,
kváskový chleba pečený v troubě,
škvarkovy chleba,
pečení chleba v remosce,
chleba se škvarkama,
škvarkový chleba z kvásku,
skvarkovy chleba z kvasu recept,
škvarkový chléba z trouby,
co s překynutým těstem,
škvarky do mražáku,
škvarkový chléb z kvasku,
kváskový škvarkový chleba,
kváskový chleba v remosce,
kváskový škvarkový chléb,
kváskový chléb,
chleba z remosky,
škvarkový chléb
Suroviny:
kvas žitný,
voda,
mouka žitná chlebová,
voda,
mouka chlebová pšeničná,
mouka hladká,
sůl,
kmín drcený,
škvarky
Komentáře (22)
Tady je založený klasicky, od oka, tak, jak to potkáš mnohde jinde na internetu http://www.toprecepty.cz/recept/6809-zitny-kvasek/
Myslím ale, že se víc vyplácí všechno si zvážit, pak víš, jak moc by ti měl kvásek vyběhnout, jak je (podle toho) silný a jak ho krmit dál. Mrkni třeba na http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/kvasky/...
Pokud bys potřeboval víc pomoct, písni mi na mail pekarnomanie@email.cz, nasměruju tě na prima diskuzi o kvásku
jv: kvásek jsem už, díky Kváskové mapě, předávala aspoň dvacetkrát
Jitkas: jj, do mrazáku škvarky, co budu přidávat do pečení (vaření) klidně dám. Ale nejlepší je stejně narvat je ještě horké, po scezení, do nahřátých sklenic a zavíčkovat.
vypadá jako role trvanlivé peč. folie..?