Žitný kváskový chleba z remosky

cathleen Kuchařka: cathleen

Slané pečivo 0 názorů

Suroviny

20 g pravidelně občerstvovaného žitného kvásku
250 g (ml) vody
100 g žitné celozrnné mouky jemné
230 g žitné chlebové mouky
chlebové koření (nebo kmín)
50 g strouhaných vařených brambor
1-1,5 lžičky soli
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme kvásek a 100 g vody s celozrnnou žitnou moukou a zakryté necháme v teple 10-12 hodin kvasit.

  2. Do hotového rozkvasu vmícháme zbytek surovin, chvíli necháme odpočinout a těsto urovnáme do vymaštěné formy (měla jsem kulatou nerez krabičku).
    Necháme 2-2,5 hod nakynout a upečeme v remosce – asi 40 minut. Pak z formy vyklopíme, vrátíme do remosky a ještě aspoň 10 minut dopékáme.
    Krájíme po 24 hodinách od upečení.

Poznámka

Plánovala jsem tento chleba udělat malý – právě proto, abych si ho mohla upéct v remosce.

Takže kdo bude chtít péct v troubě, suroviny pouze zdvojnásobí.

Pekárnománie -> www.pekarnomane.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 21 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Žitný kváskový chleba z remosky

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: kváskový chleba z remosky kvaskovy chleb z remosky kváskovy chleb v remosce chleba z remosky kvaskovy chleba v remosce žitný chleba v remosce recept na kváskový chleba recept na žitný kváskový chléb žitný chléb v remosce kváskový chleba do remosky žitný chléb recept kváskový chléb recept zitny chleba recept kvískový chléb v remosce kváskový chléb recept v remosce kváskový chleba recept chleba z kvásku v remosce recept na kváskový chléb do remosky žitný kváskový chléb kvaskovy chlieb v remoske