Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pšeničný chlebík s grahamovou moukou pečený v remosce

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 392 kJ /
1 528 kcal
Bílkoviny47,50 g
Tuky17,78 g
Vláknina15,44 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,81 g
Sůl12,00 g
Sacharidy286,72 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Prosátou hladkou mouku smícháme s grahamovou moukou, solí a bramborovou kaší. Krok 2: V mouce uděláme důlek, dáme cukr a část z odměřené vlažné vody, rozdrobíme droždí a zhruba 5 minut necháme. Místo tohoto postupu si můžeme udělat klasický kvásek, zvlášť. Pak přidáme zbytek vody, olej a zaděláme vláčné těsto. Nemusí být moc tuhé, jelikož se peče ve formě. Krok 3: Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout, krátce prohněteme a necháme znovu vykynout. Krok 4: Pak ho vyklopíme na pomoučený vál, zpracujeme do bochánku a z bochánku vyválíme kulatou placku o průměru pečící mísy Remosky. Mísu vyložíme papírem na pečení, vložíme těsto, placku ještě "rozmačkáme" až k okrajům mísy a necháme dobřa vykynout. Krok 5: Pak přiklopíme víkem, zapneme a pečeme zhruba 45 minut - dle potřeby. Krok 6: Po kratším zapečení můžeme na chléb položit vystřižené kolečko z alobalu o stejném průměru jako mísa, bochník se nám nebude shora připalovat. Odstraníme ho ke konci pečení a bochník necháme zezlátnout. Krok 7: Po upečení bochník vyjmeme a necháme vychladnout na mřížce.

Místo bramborové kaše v prášku můžeme použít vařené, vychladlé a jemně nastrouhané brambory, ale musíme ubrat v receptu trochu vody. Na daný recept bych použila dvě malé nebo jednu středně velkou bramboru.

Remosku mám menší, o průměru 22 cm.

Zveřejněno 20. 5. 2015

Poznámka autorky Merylas

Další mé recepty: http://www.merylas.estranky.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pšeničný chlebík s grahamovou moukou pečený v remosce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4J66

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pšeničný chlebík s grahamovou moukou pečený v remosce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4J66

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
recepty s grahamovou moukou, remoska recepty, misu k remosce, mísa k remosce

Suroviny:
mouka hladká, mouka grahamová, kaše bramborová v prášku, sůl, cukr, voda, olej, droždí čerstvé,

Přidat fotografie receptu