Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená kuřecí stehna s rukolovým olejem, uzeným česnekem a restovaným gnocchi

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 369 kJ /
566 kcal
Bílkoviny5,40 g
Tuky47,86 g
Vláknina12,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 18 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy27,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu rozehřejeme na 180 stupňů, palice uzeného česneku rozpůlíme, pokapeme trochou oleje, posypeme solí a pepřem. Krok 2: Kuchyňsky upravená kuřecí stehna potřeme zbylým olejem, osolíme, opepříme, posypeme saturejkou a položíme na plech na rozpůlené palice uzeného česneku a pečeme doměkka. Během pečení podlijeme trochou vody. Krok 3: Když jsou stehna napůl propečená, dáme palice česneku k okraji plechu a pečeme dál, dokud nejsou stehna upečená dozlatova. Krok 4: Mezitím si přípravíme rukolový olej. Všechny potřebné ingredience smícháme. Krok 5: Po upečení kuřecí stehna potřeme rukolovým olejem a podáváme s restovanými gnocchi.

Zveřejněno 9. 2. 2014

Poznámka autorky varilamyskakas…

Restované gnocchi :

Gnocchi uvaříme podle návodu, ale vaříme jen cca 1 minutu. Přecedíme, necháme okapat, orestujeme na pánvi na oleji dozlatova, osolíme ( můžeme přidat orestovat i pórek nebo cibulku ). Odsajeme kuchyňskou utěrkou tuk a podáváme s masem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lLyM

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lLyM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

jarka skrobakova:díky moc:-K

díky všem :-K

rozmarynaH: já je sem dám, samotné noky:-K;-)

Mě by chutnaly ty opečené "ňoky" úplně si dovedu představit tu jejich chuť:-p +11

Anna Kocikova: tak tak, ten původní Nickon bral i za šera fotky, a šlo to, ale tento ne, je to sice novější typ, ale lezu s ním až na parapet:-D:-D jaro a léto to bude fajn, ale jak se zdrží oběd, tak KO, musím dřív vstávat holt:-))

varilamyskakasicku:Dělat častěji,jen tak,to by nebylo špatné viď;-):-))Také to doma slýchávám,ale peněženka má trochu jiné uši:-D
Ivuš,já si myslím,že ty fotky jsou hlavně podle světla:-)Když je šero,tak to nestojí za nic.To raději nefotím,protože s blekem je to úplná katastrofa:-SNení nad to,když je jasno a slunečno:yes:

Anna Kocikova: taky ho jen dopoužívám ten uzeňák a dál uvidím, on vedle byl česnek český neuzený a byl jen o 8 kč levnější než uzený, takže mne to zarazilo, ale i jen česnek normální by tam u těch stehen byl dobrý, chci udělat takhle celé kuře, byla dobrá šťáva a manžel si ji dal ještě dnes a ptal se, proč to nedělám častěji jen tak, jako včera, s fotákem z Vánoc pořád Aničko zápasím:-/, jen u okna do oběda jdou fotky, jinak nee, stávkuje foťák dál:-)

Páni,tak tohle by mi moc chutnalo,mňam:-p:yes:
Ivuš,fotky máš jako ze žurnálu:-*:-K
Mimo recept-ten uzený česnek jsem už také vyzkoušela.Ale za ty peníze chuťově vážně nic moc:-)

Jarka D.: Nedávno jsem na něj narazila v Kaufu,v síťce byly 3 paličky,cena 69kč.Docela drahá sranda.:-//

Jarka D.: jj, v pátek jsem ho zase zahlídla v Albertu - u česneků ho maji je v síťkách;-):-p jukni se tam;-)

Jarka D. 9. 2. 2014 21:38
Moc pěkné a určitě moc dobrá mňamka:yes:, brzy vyzkouším:-p. Jen bych měla dotaz kde se dá koupit ten uzený česnek:-?, už jsem se tady jednou ptala, ale úplně jsem pak na to zapoměla a už nevím u jakého receptu to bylo:-(( Díky:-!

Tak tohle moje chutovy poharky neprezijou. Dokonala krasa:-p

Já bych si teda pochutnala Ivi. Tolik chodů jsi už navařila jsi šikovná hospodyňka. Máš krásné fotky :yes::yes::-K:-p

Hrozně mastné jídlo, brrr.:-//

Tématické fráze:
uzena kureci stehna s noky, mohu podavat uzena stehna s noky, pečené kuřecí stehna, kuřecí stehna recept, pečená kuřecí stehna, kure s gnochi, pečené kuře a gnochi, pečené kuřecí stehna od ladi hrusky, tncz nova levné recepty ládi hrušky, kureci stehno palice, kuřecí stehna na česneku, pečená kuřecí stehna s uzeným masem, uzené kuře s gnocchi, kuřecí stehna recepty, kure srada, recepty kuřecí stehna, pecene kure s noky, recept kureci stehna, recepty s gnocchi, gnocchi recept

Suroviny:
stehno kuřecí, česnek uzený, sůl, pepř, kmín celý, olej olivový, saturejka, voda, rukola, šťáva citronová, olej olivový

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu