Jablkový moučník
Nestihli jste zpracovat jablka a nyní už nejsou příliš lákavá na pohled? Nevadí, výborně je zužitkujete v tomto receptu na jablkový moučník. Buchta je dokonale vláčná a zmizí z plechu dřív, než stihne vychladnout.
Suroviny pro 1 plech
Plech nebo pekáč o velikosti 25 × 35 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 945 kJ / 5 006 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,11 g |
Tuky | 193,58 g |
Vláknina | 30,60 g |
Cholesterol | 661 mg |
Sodík | 357 mg |
Sůl | 0,75 g |
Sacharidy | 705,73 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jablka umyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme nahrubo.
Krok 2: Plech nebo pekáč vyložíme pečicím papírem.
Krok 3: Troubu předehřejeme na 180 °C.
Krok 4: V míse smícháme prosátou mouku, kypřicí prášek, cukr a kakao. Přidáme mléko, rum, olej, vejce a strouhaná jablka. Vše smícháme do hustého těsta.
Krok 5: Těsto nalijeme do připraveného plechu nebo do pekáče a vložíme do trouby.
Krok 6: Pečeme 25–30 minut. Až se těsto bude odlepovat od krajů pekáče, zkontrolujeme uprostřed špejlí, zda je dobře propečené. Hotový moučník vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
Krok 7: V kastrůlku za stálého míchání rozehřejeme máslo a Ledové kaštany. Rozmícháme do hladké polevy a nalijeme na upečený moučník. Dále ozdobíme dle fantazie, třeba půlkami ořechů.
Zveřejněno 6. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablkový moučník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qjN0
Moje poznámka
Jablkový moučník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qjN0
Nejnovější recepty
Liptovská pomazánka
Přidáno před 9 hodinami
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
Přidáno před 17 hodinami
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno 15. 10. 2025 20:18:42
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno 15. 10. 2025 13:00:02
Domácí zelí s mrkví
Přidáno 15. 10. 2025 11:01:01
Dýňový chlebíček
Přidáno 15. 10. 2025 09:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Loštická cibulačka
Sahula před 4 hodinami
Babiččina kulajda
rapav před 5 hodinami
Loštické kuře
Sahula před 5 hodinami
Ledvinky po uhersku
Sahula před 6 hodinami
Ledvinky na paprice
Sahula před 6 hodinami
Segedínský salát podle ČSN
pavelcicha před 8 hodinami
Ševcovský mls II.
redwinn před 9 hodinami
Piškotový dort s tvarohem a jahodovým želé
Lunaskira před 9 hodinami
Sýrovo - kuřecí placičky
Standa67 před 9 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Veruli před 10 hodinami
Tématické fráze:
jablkový moučník,
jablkové moučníky,
moučník s jablky,
recepty z jablek moučniky,
moucniky s jablky,
rychlé výborné moučníky s jablky,
recepty moučníky s jablky,
rychlý jablkový moučník,
výborný jablkový moučník,
recept na jablkový moučník,
jablečný moučník,
recepty na moučníky s jablky,
moučniky z jablek,
rychlé jablkové moučníky,
nejlepsi jablkovy moucnik,
recept na moučník s jablky,
recepty na jablkové moučníky,
moučníky z jablek recepty,
americký jablkový koláč,
moučníky z jablek-recepty
Suroviny:
mouka polohrubá,
kypřící prášek do pečiva,
cukr krupice,
kakao,
mléko,
rum,
olej,
vejce,
jablko,
tyčinka ledové kaštany,
máslo
Komentáře (54)
Remosku vymazat sádlem a vysypat kokosem
Poleva tmavá (koupená). Nemám čas ani sílu dělat jinou.
Nezdobila jsem to čokoládou, ořechy ani kokosem, ale jen pocárala zbytkem polevy a posypala stříbrnými a bílými kuličkami. Po nakrojení - je vláčný a ubrala jsem pdole rad cukr, takže spokojenost a bodík :)
A dovolila jsem si pridat dve fotecky