Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Burger na kokosovém uhlí

Kdo by nemiloval šťavnaté burgery z grilu? Gurmánský zážitek umocníte, když koupíte maso vcelku a nasekáte si ho doma sami. Grilování na kokosovém uhlí dodá masu zajímavý chuťový rozměr, a volba dresinku už záleží jen na vašich preferencích.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Antonioseruty

Náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 746 kJ /
1 612 kcal
Bílkoviny309,80 g
Tuky24,58 g
Vláknina16,44 g
Cholesterol 646 mg
Sodík 728 mg
Sůl1,49 g
Sacharidy33,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny druhy masa nasekáme nahrubo v kuchyňském robotu. Samozřejmě lze použít průmyslově namleté, ale pro gurmánský zážitek je lepší jej koupit vcelku. Maso by nemělo být příliš najemno. Krok 2: Přidáme sůl, pepř, sladkou papriku. Pokud někdo má rád pikantnější chuť, může přidat i mleté chilli. Krok 3: Uděláme placky o průměru cca 13-14 cm o tloušťce cca 2,5 cm. Rozpálíme gril a natřeme ho slaninou. Vložíme na rozpálený gril s kokosovým uhlím. Krok 4: V případě použití přenosného stolního grilu s víkem grilujte přiklopené cca 5-8 minut, poté odklopíme a necháme dopékat dle chuti. Hlavně nesmíme burgery moc vysušit. Krok 5: Na volné ploše grilu mezi plátky položíme plátky cibule, která se bude částečně péci ve šťávě z masa. Krok 6: Rozkrojíme housky, na podklad dáme vrstvičku másla a pořádnou vrstvu hořčice. Čerstvě opečené maso položíme na housku. Na maso dáme nakrájená rajčata a ledový salát, a přiklopíme druhou částí bulky. Použijeme dresing dle chuti.

Zveřejněno 6. 3. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Burger na kokosovém uhlí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nXwl

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Burger na kokosovém uhlí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nXwl

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

casino: Mate pravdu !!Toto lze udelat na jakemkoli grilu. Stacilo by napsat clanek o "zdravem" griovani na kokosovych briketach.

casino: Já se ráda dovídám něco nového. Např nedávno ani to cedrové prkénko, jsem neznala. a klze to považovat za reklamu, když mi někdo vysvětlí výhody? Asi těžko. ;-);-);-)
Takže si milý casino rozšiř obzor a nepovažuj to za reklamu:
http://www.kokosovebrikety.cz/kobri
pipre: Jani naprostý souhlas :yes::yes::yes::yes:

Podle mne je odkaz na gril v pořádku. Jsou tu recepty, kde se pokrmy dělaly i na jiných druzích grilů, v multifunkčních troubách, v pomalých hrncích, domácích pekárnách apod., což je také v receptech zmíněno a nikomu to nevadilo, přestože se všechno dá zhotovit i jiným způsobem.

No reklama to není, ale zmíněný gril je super. Pokud to ještě někomu vadí, tak to klidně z toho vyhodím a pak si to shánějte kde chcete. :-// To chce vyzkoušet a pak se dá hodnotit. Jedno se ale musí nechat, kokosové uhlí má při hoření zvláštní vůni...

Znám kanadskou specialitu, lososa grilovaného na cedrovém dřevíčku...:yes:
Kokosové uhlí neznám...
Předpokládám, že pokud je rcp reklama na grily jak to tak vypadá, tak na jiném než na kokosovém uhlí tento notoricky známý burger už nebude to pravé kokosové, že? :-)):-)):-))

Tématické fráze:
burger recepty, recept na burger, gril na uhlí cobb, pravy burger recept, top burger 2014, top burger recept

Suroviny:
maso hovězí, maso telecí, maso vepřové, salát ledový, rajče, cibule, máslo, hořčice, houska, chilli, paprika sušená sladká, pepř mletý, sůl, slanina

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu