Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 783 kJ / 187 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,50 g |
Tuky | 1,30 g |
Vláknina | 9,75 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 13 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 37,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Lístkové těsto tence rozválíme, pomocí větší formičky (velikost je dána velikostí "muffinek" na mufinkovém plechu) vykrojíme kolečka, kterými vysteleme formičky na plechu a těsto potřeme lehce rozkvedlaným vejcem. Já měla plech pro 12 mufinek. Menší kulatou formičkou vykrojíme pro každou růžičku 6 koleček, která uprostřed poklademe tenkými plátky jablek, ochutíme cukrem a skořicí a tvoříme růžičky.
Krok 2: Z prvního kolečka vytvoříme pestík a kolem něj nabalujeme dalších 5 koleček s náplní (viz fotopostup).
Krok 3: Hotovou růžičku vespod mírně stlačíme a vložíme na plech do formičky s těstem. Lehce dotvarujeme okraje a poté je potřeme rozkvedlaným vejcem.
Krok 4: Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 180°C. Záleží na troubě. Někdo peče ze začátku zprudka 10 minut a poté tlumí teplotu.
Zveřejněno 17. 3. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Růžičky z lístkového těsta s jablečnou náplní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AoRB
Moje poznámka
Růžičky z lístkového těsta s jablečnou náplní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AoRB
Nejnovější recepty
Koláč s rybízem, muchovníkem a drobenkou
Přidáno před 14 hodinami
Vepřové plátky pečeně v pikantní směsi
Přidáno před 14 hodinami
Marinované kotlety s koriandrem
Přidáno 12. 7. 2025 18:41:50
Makový dortík
Přidáno 12. 7. 2025 18:37:15
Grilované maso v černém pivu
Přidáno 12. 7. 2025 18:29:14
Ledvinky na špeku
Přidáno 12. 7. 2025 18:23:50
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Farmářská krkovička v cibuli a pivu
Hanka004 před 8 hodinami
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
karinpekarkova před 9 hodinami
Cuketový moučník s jablky
svidrnochovas@seznam.cz před 9 hodinami
Rebarborový koláč
kacaba10 před 9 hodinami
Kedlubnové zelí
jana100 před 10 hodinami
Pomazánka z míchaných vajíček s Hermelínem
mertice před 11 hodinami
Vepřová plec na ajvaru
mertice před 13 hodinami
Karamel
Kristynanelly před 14 hodinami
Borůvkový táč
PavelR před 15 hodinami
Meruňkový koláč
Majkas před 15 hodinami
Tématické fráze:
jablečné růžičky z listového těsta,
jablkové růžičky,
růžičky z listového těsta a jablek,
jablkové růžičky z listového těsta,
růžičky z listového těsta s jablky,
pečené růžičky z jablek,
jablkové růžičky video,
ruzicky z jablek video,
pečené růžicky,
růže z listového těsta video,
pečené jablkové růžičky,
recepty z listkového těsta,
jablecne ruzicky video,
pečené jablečné růžičky,
pečené jablečné růžičky,
jablkové růžičky z listového těsta video,
růžičky z listového těsta,
recept na jablkové růžičky,
pečené růžičky s jablky,
pečené růžičky z jablek
Suroviny:
těsto listové,
jablko,
cukr skořice
Komentáře (50)
Dalsi "figl" je, pridat k neoprazenym mandlim jednu mandli horkou. Kdyz nemate, postaci jedna "mandle" z pecky merunky a nebo pridat mandlovou esenci, ale to se dela, kdyz se krem pouziva na promazani dortu, tedy bez dalsi tepelne upravy.
Ty oprazene mandle urcite zmeni chut testa frangipane.
"jen jsem v moučníku vůbec necítila mandlovou chuť"
Samotné mandle (na rozdíl od ořechů či oříšků) mají nevýraznou chuť. Např. u makronek se skořápky dělají obvykle z mandlové mouky, ale desítek různých příchutí se dosáhne teprve různě ochucenými náplněmi.
http://www.toprecepty.cz/recept/38088-makronky/
Dokonce i marcipán, což jsou takřka pouze mandle + cukr, se často ochucuje mandlovým aroma...
Přidávám fotku, boky jsem přetřela zředěnou marmeládou a obalila ve zbytku mletých mandí, aby nebyl vidět jen piškot. Měla jsem jich ale málo na obalení, takže fotka nic moc
Jana uvádí,kde čerpala a jak to udělala podle sebe
Je opravdu um udělat něco jiného
Klidně vymažte i tento