Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Blesková šlehačková bábovka

Jednoduchý postup se skvělým výsledkem - přesně takový je tento recept na šlehačkovou bábovku. Stejně jako ostatní recepty na bábovky, i tento si můžeme přizpůsobit. Místo kakaa necháme těsto pouze vanilkové, přidáme citronovou kůru, nasekané oříšky nebo čokoládu.

Hodnocení receptu je 4,6 (96×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ilonahen ilonahen

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 35 min

60 min (25 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 130 kJ /
3 377 kcal
Bílkoviny75,54 g
Tuky112,68 g
Vláknina20,00 g
Cholesterol 1,03 g
Sodík 501 mg
Sůl1,84 g
Sacharidy505,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Formu na bábovku důkladně vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Krok 2: Troubu předehřejeme na 170 °C. Krok 3: Do mísy nalijeme smetanu, přidáme celá vejce a promícháme metličkou. Krok 4: Zašleháme cukr a prosátou mouku promíchanou s kypřicím práškem do pečiva. Krok 5: Dvě třetiny hmoty nalijeme do připravené formy. Zbytek obarvíme kakaem, důkladně zamícháme a nalijeme na světlé těsto. Špejlí těsto ve formě spirálovitě projedeme, díky tomu bude mít bábovka po upečení pěkné mramorování. Krok 6: Formu vložíme do trouby a pečeme 35–45 minut, podle zkušenosti s vlastní troubou. Krok 7: Po upečení necháme bábovku chvilku odpočinout a poté ji vyklopíme. Ještě teplou pocukrujeme.

TIP: Jak vyklopit bábovku z formy

Zveřejněno 23. 10. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBpW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBpW

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (41)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Výborná, rychlá, jednoduchá, také dávám jen polovinu cukru a celozrnnou mouku ječnou a špaldovou. Skvělá s kousky čokolády uvnitř.

Pěkný recept :yes: Toho cukru jsem polovinu ubrala a přidala strouhané jablko a mleté ořechy a bábovka chutnala výborně. :-)

Peču často, moc nám chutná. Přidávám šťávu a kůru z citronu, dnes jsem místo klasiky přidala perníkový prášek do pečiva a také nemá to chybu.

Opravdu blesková! Určitě budu dělat častěji, byla výborná...
Za chviličku bylo vše v troubě :-)
Místo prdopeč dávám jedlou sodu.

Výborná :)

250g cukru do bábovky, to je šílené, stačí 50 až 70g

Super recept, pekla jsem sice déle než 30 minut, ale rozhodně to stálo za to, mizí před očima :-8

plotna: Aby byla bábovka měkčí, stačí přidat trošku mléka a tím těsto zředit.

Po dlouhé době blesková a chutná bábovka. Díky:-)

Nahradila jsem cukr javorovým sirupem. Skvělá bábovka, děkuji za recept

Výborná, rychlá, jednoduchá. Občas přidám kandované ovoce a nasekanou čokoládu a je luxusní:yes:

Dělám podobnou,ale bez vážení.1/2 lmouky.1/4 l šlehačky,asi tak 1/4 l cukru podle chuti,1 vanil.cukr,1pr.peč,4 celá vejce a vše smíchám dohromady.Jinak ten vaječnák je v tom super.<3

Výborná bábovka, jemňoučká :yes:. Měla jsem jen 200ml šlehačky, tak jsem doplnila potřebné množství vaječným koňakem <3, kakao jsem nedávala. Pekla jsem jí pomalu 50 minut. Moc nám chutnala, ještě teplou jsme ji snědli víc jak polovinu :-D. Děkuji za recept :yes:

Martina M 14. 8. 2017 15:17
Bábovku robím už len podľa tohto receptu, je skvelý, ale dávam len 200 g cukru a všetkým nám chutí ;-)

Vynikající recept,přidala jsem trošku rumu,vaječného koňaku a rozinky. Moc dobrá.

Taky jsem přidala smetanu, nastrouhané jablíčko a je výborná :yes:

Já ji dnes také pekla ,dala jsem trochu víc smetany ,přidala oříšky a vločky .Navrch dala čokoládu a .. a už není

Ja ještě přidávám 2-3 lzice vaječného konaku. Mnam :-)

tak když jste mě tak navadily,upeču ji na víkend,už se těším

Je chuťově moc dobrá ale pro mě trošku víc hutnější.;-):yes:

Zkusila jsem ji upéct k snídani a je dobrá. Posílám bod.:-)

Děkuji za přidané foto a jsem ráda že ta bábovka chutná.:-p

Super rychlý recept a i z žitné mouky je prostě výborná:-p

Super:yes: Dávám bodíka a zítra upeču. Oceňuji rychlé a jednoduché recepty:yes:;-)

Vcera jsem upekla babovku podle tveho receptu :-K(s pridanim rumiku:-O) a vsem nam chutnala. Je opravdu rychla (i rychle snedena:-)))Tobe bodik:yes:

Ilonko:-)dovolila jsem si přidat fotečky(doufám že to nevadí;-)) a k tomu přidávám i zasloženou boďku;-).Bábovka byla výborná a taky hned spapaná:-p:-p.Díky:-).

Mirko75 máš fantazii a té se meze nekladou,bábovka musela být výborná.:-K

Ilono:-).Bábovku jsem dnes pekla k odpolední kávičce/čajíku a krásně voní.Bábovky nám moc chutnají a ty šlehačkové obzvláště:-p;-).Část mouky jsem nahradila špaldovou jemně mletou a přidala jsem trošku mléka(asi 1dcl) a na vůni frťánka rumu:-8.

Karolína 3. 6. 2009 13:23
Tenhle recept se mi opravdu osvědčil! Bábovka chutnala celé rofince,k nedělnímu čajíčku prostě neměla chybu! Bábovka,čajík a pohoda,to je to pravé!!:-8 Opravdu i ty vyzkoušej,rozhodně nebudeš litovat!!:-p

:yes:Doopravdy výborná bábovka,musela jsem sice přidat více smetany,ale výsledek neměl chybu doporučuji ochutnat!!!!:yes:

Tématické fráze:
šlehačková bábovka, bábovka se šlehačkou, recept na bábovku, šlehačková bábovka z hladké mouky, bábovka ze šlehačky, šlehačková bábovka recept, šlehačková bábovka karoliny, bábovka šlehačková, bábovka se smetanou, šlehačková bábovka bez vajec, recept na šlehačkovou bábovku, bábovka z žitné mouky, šlehačková bábovka podle karolíny, smetanová bábovka, bábovka ze smetany, recept na bábovku ze šlehačky, bábovka recept, slehackova babovka od karoliny, recept šlehačková bábovka, bábovka ze šlehačky s kakaem

Suroviny:
smetana ke šlehání, vejce, cukr krupice, mouka hladká, kypřící prášek do pečiva, kakao, tuk, mouka hrubá, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu