Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 092 kJ / 261 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 22,72 g | 
| Tuky | 15,88 g | 
| Vláknina | 0,00 g | 
| Cholesterol | 63 mg | 
| Sodík | 1,00 g | 
| Sůl | 2,51 g | 
| Sacharidy | 6,80 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: V Srbsku pouzivaju na plnenie tohto rezna nieco, co sa vola kajmak. Na mojich strankach som pridala odkazy, ako kajmak vyzera. Skusila som ho nahradit nastruhanym syrom na velkej slzicke a zmiesanym s hustou kyslou smotanou. Hmota by mala byt tvarna a pevna, asi ako plastelina.
	Krok 2: Rezne som rozklepala na velmi tenko a snazila som sa o co najpravidelnejsi tvar, nieco ako obdlznik.
	Krok 3: Maso zlahka posolime a zo syrovej plasteliny vytvarujeme sulok na celu dlzku rezna.
	Krok 4: Okraje masa na kazdom konci sulku zahneme dovnutra, aby nam zmes nevytekala, a maso zrolujeme do rolady.
	Krok 5: Masove rolady obalime v trojobale (muka, rozslahane posolene vajicko, struhanka). V zaujme zabezpecenia naplne, obalenie vo vajci a struhanke zopakujeme.
	Krok 6: Vyprazame klasickym sposobom vo vyssej vrstve rozohriateho oleja, zo vsetkych stran. Vyprazame trosku dlhsie ako obyc. rezne, aby sa zakrutene maso dostatocne prepieklo. Podla srbskej tradicie sa tento rezen podava s tatarskou omackou, citronom a hranolkami.
Zveřejněno 11. 4. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Srbský smažený řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jVQB
Moje poznámka
					
				
Srbský smažený řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jVQB
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 8 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 10 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 12 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 16 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 4 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 6 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 7 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 7 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 8 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 9 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 9 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 10 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 10 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 10 hodinami
						Tématické fráze:
						
							hovězí řízek smažený, 
						
						
							smažený hovězí řízek, 
						
						
							srbský vepřový řízek, 
						
						
							srbské řízky, 
						
						
							smaženy řizek, 
						
						
							kuřecí řízek po srbsku, 
						
						
							srbský kuřecí řízek, 
						
						
							kajmak, 
						
						
							smažený řízek recept, 
						
						
							hovězí řízky smažené, 
						
						
							vepřový řízek po srbsku, 
						
						
							řízek bez smažení, 
						
						
							srpsky rizek, 
						
						
							srbský kuřecí řízek recept, 
						
						
							smazene rizky, 
						
						
							srbské koule, 
						
						
							srbský vepřový řízek recept, 
						
						
							smažený řecký řízek, 
						
						
							smažené hovězí řízky, 
						
						
							smazeny řízek se
						
					
						Suroviny:
						
							řízky telecí, 
						
						
							sýr strouhaný, 
						
						
							smetana, 
						
						
							olej, 
						
						
							sůl, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							vejce, 
						
						
							strouhanka
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
Komentáře (11)