Omáčka na gnocchi se žampiony, bazalkou a červeným vínem

Johanka128 Kuchařka: Johanka128

Omáčky 5 názorů

Suroviny

Gnocchi
olivový olej
1 střední cibule
3-4 stroužky česneku
cca 8 žampionů
několik plátků šunky (nemusí být)
2-3 dcl červeného vína
sůl
pepř
bazalka
tymián
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na olivovém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku. Postupně přidáme na plátky nakrájený česnek, žampiony a šunku. Podusíme, podle potřeby podlijeme vodou. Dochutíme solí, bazalkou, tymiánem, a jen zlehka pepřem. Na závěr podlijeme červeným vínem.

  2. Gnocchi (já měla koupené) uvaříme podle návodu, necháme okapat a na talíři polijeme omáčkou. Vegetariáni nemusí dávat šunku, jídlo je výborné i bez ní. Červeného vína kdo má jak rád, dá se jím podlévat místo vody, podle toho, jak moc chcete mít silnou chuť vína v omáčce, já dala jen na poslední podlití. Víno pokrm podstatně zabarví, tak se nelekejte, že bude tmavý:-) Pepře jen maličko, aby omáčka nebyla moc pálivá. Bazalky a tymiánu taky není třeba moc, žampiony a česnek dodají jídlo dostatek chuti. Chutná letní večeře, alternativa k těstovinám. Dá se k tomu podávat červené víno, zvýrazní to chuť.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Omáčka na gnocchi se žampiony, bazalkou a červeným vínem

Tématické fráze: omáčka na gnocchi omáčky na gnocchi omáčka z červeného vína žampionová omáčka s vínem omačka na gnochi žampionové gnocchi gnocchi omáčka omačka s červeného vína bazalkové gnocchi žampionová omáčka na gnocchi víno ke gnochi omacka s gnocci omáčka na gnocci jídlo s červeným vínem koupené gnocchi žampionová omáčka s gnocci omáčky na gnocci žampionova omacka s gnochi omáčka ke gnochi omacku na gnocchi

Zapomněl/a jsem heslo