Halászlé podle Kajmana
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 788 kJ / 188 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,38 g |
Tuky | 0,17 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 12 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 12,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Recept byl uveřejněn v rybářském časopise Kajman.
V časopise byla uvedena příprava v přírodě.
Halászlé se dělá v každé oblasti jinak. Jednu z možných variant popsala ve svém receptu Magdalenka, zde na Topreceptech.
Obzvlášť podrobný popis na přípravu halászlé je v článku pana Juraje Dioszegiho http://www.judio.wz.cz/pojednani_halaszle.php
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 10. 2018 15:57
Lituji, ale "halászlé" je lidová, jednoduchá polévka, v Maďarsku si ji vařili rybáři. I překlad je špatný, v maďarštině jedná se o rybářskou polévku a ne o rybí. Suroviny: ryby, cibule, sůl, pepř, sladká a pálivá červená paprika, pokud možno maďarská a možno přidat jedno rajče a jednu papriku. To je vše. Bobkový list, nové koření, kečup, víno, lečo, a já nevím co, jsou lidovou tvořivostí českých autorů. Nic takového neměli rybáři k dispozici, vařili pouze z toho co si ulovili v řece a zeleninu kterou přinesli z domova. A osmažit cibuli na tuku je v tomto případě rybářský hřích. Ryby s osmahnutou cibulkou se v Maďarsku dělají, ale to je úplně jiné jídlo, je to "halpaprikás" nebo "pörkölt", apod. Úplně něco jiného než "halászlé".
21. 5. 2010 09:40
Člověk asi nesmí dát na první dojem. V Česku když si dám zelňačku, nebo gulášovku někde v restauraci, či v hospodě(kde se vaří více na kvantitu, než kvalitu) tak se také nedá srovnat s domácí poctivou výrobou
21. 5. 2010 08:32
Tuto drahou polévku jsem si dal ve Velkém Meděru, přímo v madarské restauraci, protože jsem o ní dost slyšel. Byla hnusná, nedalo se to jíst.
21. 5. 2010 07:35
Jahoda
Dělal jsem jej doma , nikoli v kotlíku u vody .
Ber to ,prosím ,jen jako název pro rozlišení od jiných receptů na halászlé .
Za bodíky děkuji , halászlé je opravdu dobré .Děláme jej doma často .
20. 5. 2010 21:19
Halászlé od Magdalenky jsem už vařila, je přímo výborné, mankovy www jsem si dost pročetla, takže Tvoje Halászlé možná zkusím, ale proč proboha Panelákové (kvůli mlíčí a jikrám
, to si taková famózní polívečka nezaslouží
. Ale samozřejmě je Tvoje volba...jen já se s tím asi nesmířím
20. 5. 2010 19:20
uz jsem zkousel vse varit, ale rybi polevku jeste ne, mozna je to ta prava proto jeden bodik
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Cuketový věnec
Přidáno před 4 hodinami

Bezlepkový rebarborový koláč s drobenkou
Přidáno před 8 hodinami

Květák na způsob salátu Coleslaw
Přidáno 28. 6. 2022 13:05

Staročeský guláš paní hostinské
Přidáno 28. 6. 2022 07:55

Tomatový krém s červenou čočkou, čerstvým sýrem a microbylinkami
Přidáno 28. 6. 2022 07:50

Kuřecí stehýnka s hermelínem
Přidáno 28. 6. 2022 07:21
Právě bylo uvařeno:

Oblíbené chilli con carne
uvařil/a klarence
před 52 minutami

Pečené placičky z květáku, šunky a sýru
uvařil/a Petaja
před 2 hodinami

Oříškový bílkový chlebíček
uvařil/a Marcela0123
před 2 hodinami

Malinové muffiny s kousky čokolády II
uvařil/a Wikki
před 4 hodinami

Rajská polévka s jáhlami
uvařil/a NikolaP
před 4 hodinami

Čočka s párkem, volské oko a okurka
uvařil/a Michal393
před 4 hodinami

Bublanina s třešněmi (nebo jiným ovocem)
uvařil/a horackovapetra
před 4 hodinami

Bramborový gulášek
uvařil/a jaklp
před 5 hodinami

Okurky velmi dobré
uvařil/a lidunkap
před 5 hodinami

Pažitkové brambory se žampiony
uvařil/a Jaja.27
před 6 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: halászlé halasle halászlé z filé madarské halasle pravé halasle pravé madarské halásle halaszle recept prave halaszle halászlé po česku halászlé s lečem halasle příprava maďarská rybí polévka halászle recepty madarské halászlé polévka halaslé maďarská kuchyně haláslé recept pravá hálaszle halazle od a halasle polévka časopis kajman recepty kotlík na halászle
Suroviny: cibule, rajče, sůl, pepř, koření nové koření, bobkový list, paprika sušená sladká, koření na ryby, slanina, víno bílé, kapr
Halászlé podle Kajmana
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E0Rl
6 názorů