Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 542 kJ / 130 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,01 g |
Tuky | 1,21 g |
Vláknina | 5,28 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 422 mg |
Sůl | 1,11 g |
Sacharidy | 24,02 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechnu zeleninu si očistíme, nakrájíme na drobnější kostičky a v litru a půl vařící vody s přidáním zeleninového bujónu uvaříme doměkka.
Krok 2: Část zeleniny odebereme stranou, zbytek ponorným mixérem rozmixujeme, odebranou zeleninu vložíme nazpět, přidáme plátek másla, zelené bylinky, prohřejeme, dle potřeby dochutíme a můžeme podávat.
Zveřejněno 9. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chutný zeleninový krém
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yJKE
Moje poznámka
Chutný zeleninový krém
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yJKE
Nejnovější recepty
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno před 5 hodinami
Bramborové chipsy z HF
Přidáno před 8 hodinami
Grilovací marináda s polotmavým pivem
Přidáno před 17 hodinami
Kachní játra s uzeným bůčkem na bílém víně
Přidáno před 17 hodinami
Rychlé třešňové řezy v remosce
Přidáno před 20 hodinami
Losos na másle s česnekem, špenátem a houbami ve smetanové omáčce
Přidáno 12. 6. 2025 12:58
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svíčková na smetaně
Radka.cvoligova@gmail.com před 1 hodinou
Svíčková na smetaně
Radka.cvoligova@gmail.com před 1 hodinou
Bramboračka
Kajkajak před 3 hodinami
Podmáslová buchta s jahodami a křupavou drobenkou
Ivicivi před 4 hodinami
Grilované krevety
Fitulka před 4 hodinami
Smažený sýr "bez smažení"
Fitulka před 5 hodinami
Masové koule na žampionech
Fitulka před 5 hodinami
Vepřové plátky na kmíně s rýží
Standby před 5 hodinami
Žampiónová polévka
Janysekm před 6 hodinami
Tématické fráze:
zeleninovy krem,
zeleninový krém recept,
francouzsky zeleninovy krem,
výborný zeleninový krém,
recept zeleninovy krem,
polévka recept lahodná anička,
zeleninovy krem top,
chutný z zelených rajčat,
rychlý zeleninový krém,
polevka zeleninovy krem,
polevky zeleninovy krem,
protlak zeleninovy,
zeleninovy krem francouzsky,
top recepty sk rajč.protlak,
zeleninovy krem recepty,
zeleninovy smetanovy krem recept,
zeleninový smetanový krém
Suroviny:
celer,
brambory,
mrkev,
petrželka kořenová,
kedlubna,
bujón zeleninový,
máslo,
sůl,
pepř,
bylinky zelené
Komentáře (11)
Moje babi všude dávala masox"v kelímku"a zatím celá naše rodina žije bez újmy na zdraví
Rebi
máš to krásné, Ann
Ani, ten bujon je ale fákt zbytečný, když tam tu zeleninu vaříš, pak to jen dochutíš - můj názor