Suroviny
Porce: dle strávníků
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 492 kJ / 118 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,10 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 29,31 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na pánvi si rozpustíme máslo, na něj dáme nasekané pistácie, které osmahneme, zaprášíme je mletou skořicí, přidáme med a po jeho rozehřátí nasypeme pokrájené jahody a promícháme s omáčkou.
Krok 2: Pak dáme pepř, kterým nemusíme šetřit-minimálně 10x zatočíme mlýnkem nad pánví a zlehka promícháme. Podáváme se zmrzlinou, nebo jen tak jako delikatesu.
Zveřejněno 13. 6. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahody na pepři
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WKNX
Moje poznámka
Jahody na pepři
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WKNX
Nejnovější recepty
Piškotové řezy s pudinkovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 9 hodinami
Domácí Mila oplatky
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí nudličky v omáčce z fazolek s paprikou a hráškem
Přidáno před 23 hodinami
Švestkové chutney
Přidáno 26. 7. 2025 14:02:02
Plněné papriky podle Jana Punčocháře
Přidáno 26. 7. 2025 06:00:02
Okurková limonáda
Přidáno 26. 7. 2025 05:01:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meloun s balkánským sýrem
Lahvacek před 23 minutami
Gulášová polévka z mletého masa
Kajkajak před 1 hodinou
Zapečený hermelínový chleba z horkovzdušné fritézy
tara23 před 1 hodinou
Topinky se salámovou směsí
jurcova1990 před 1 hodinou
Těstovinový salát se sušenými rajčaty, chorizem a bazalkou
Jan Nemec před 2 hodinami
Krkovička z trouby
EvaEvaEva před 2 hodinami
Voňavý bylinkový králík s bílým vínkem
Jan Nemec před 2 hodinami
Borůvkový táč
PavelR před 2 hodinami
Boloňské špagety
Lara.S před 2 hodinami
Výborná fazolová polévka
Lara.S před 2 hodinami
Tématické fráze:
jahody s pepřem,
jahody na zelenem pepri,
pepřové jahody,
jahody na pepri a medu,
recept jahody na zeleném pepři,
jahody s citronovym peprem,
jahody s pepřem,
jahody s medem a se zeleným pepřem,
jahody s medem a pepřem,
jahody s citromovým pepřem,
recept jahody,
reakcia na jahody,
na pepři,
banán na zeleném pepři,
jahody v medu,
med s pepřem,
kafe a pepr,
jahody s peprem a medem,
káva s pepřem,
jahody s peprovou omackou
Suroviny:
jahody,
med,
pepř čtyř barev,
máslo,
skořice mletá,
ořechy pistácie,
zmrzlina vanilková
Komentáře (16)
Tá kombinácia medu, škorice a štvorfarebného korenia je úžasná
casino: to štvorfarebné korenie sa nezomelie na jemno, v originál fľaštičke, je hrubo mleté, a je to dobré, jemne zomleté by to nebolo ono.
Pepř NEMELU
...a říkáme tomu JAHODY (ZMRZLINA) S PEPŘEM
Jarda, ono vo Francúzsku som jedla čokoládu s mletou červenou paprikou, robili ju čerstvo na ulici na kovovej platni, roztápali, miešali s paprikou a potom škrabkou našrabali do papierového kornúta koľ´ko si chcel. Zďaleka nevieme všetko čo sa v Európe varí. Treba ochutnať