Kuřecí na pepři a slanině

Pro začátečníky Doba přípravy: do 45 minut 19 názorů

Pro začátečníky Doba přípravy: do 45 minut 19 názorů

Suroviny 2 porce

2 plátky kuřecího masa
10 dkg slaniny
1 cibule
sůl
mletý pepř
hladká mouka na poprášení masa
1/2 kostky drůbežího bujónu (nemusí být)
1 kl plnotučné hořčice
1 pl oleje

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a slaninu si nakrájíme nadrobno.

  2. Plátky masa nejlépe přes potravinářskou folii zlehka naklepeme, mírně osolíme, opepříme a poprášíme po obou stranách hladkou moukou.

  3. Do hrnce na rozehřátý tuk dáme orestovat slaninu společně s cibulí, poté odhrneme na bok hrnce a dáme po obou stranách osmahnout připravené maso.

  4. Pak podlijeme vodou tak, aby maso bylo do poloviny ponořené, přidáme hořčici, případně rozdrobíme půlku kostky drůbežího bujónu, zakryjeme pokličkou a na mírném plameni dusíme 25 minut (já jsem připravovala v papiňáku, osmažené maso jsem podlila 3 dl vody a pod tlakovou poklicí od doby varu jsem vařila 10 minut).

  5. Měkké maso vyjmeme z hrnce i s trochou slaniny a cibulky, zbytek šťávy rozmixujeme ponorným mixérem, maso vložíme zpět do hrnce, necháme trošku prohřát, podle své chuti dochutíme a můžeme podávat.

  6. Jako příloha se hodí rýže i houskový knedlík.

Poznámka od kuchařky

Měli jsme chuť na roštěnky na pepři, ale chybělo hovězí maso:-) Zvolila jsem tuhle variantu, na které jsme si také pochutnali a bylo to mnohem rychlejší.

Komentáře k receptu Kuřecí na pepři a slanině

Předchozí 1 2

Tématické fráze: kuřecí na pepři kuřecí maso ve slanině kureci maso na pepri kureci maso na slanine kuřecí plátek na slanině kuřecí kostky na slanině kuřecí plátky na slanině kuřecí na slanině vepřové kostky na pepři kureci stehna na pepri kuřecí maso na barevném pepři hovězí roštěná na slanině kuřecí roštěnka kuřecí na slanině recepty kuřecí maso ve ve slanině kuřecí maso na na slanině kureci prsa napepri kuřecí kostky na pepři kruti na pepri dusena kureci prsa se slaninou