Jasmínová rýže- příprava v obyčejném hrnci
Uvařit rýži není žádná věda, to zvládne každý začátečník i podle návodu na obalu. Nicméně s naším receptem připravíte dokonalou, nadýchanou a voňavou přílohu. Dušená jasmínová rýže vás nikdy nezklame, vždy se budete moci pochlubit.
Postup přípravy
Krok 1: Jasmínovou rýži důkladně propláchneme ve vlažné vodě (studená i horká jsou špatné, protože se rýže "lekne").
Krok 2: Dáme do hrnce a k 1 dílu rýže přidáme 1,5 dílu studené vody. Dáme na zdroj tepla a čekáme, až se voda začne vařit.
Krok 3: Poté přendáme na nejmenší hořák, na nejnižší stupeň a necháme cca 15 minut dusit. Voda by měla být po 15 minutách vypařená.
Krok 4: Rýži promícháme (nejlépe hůlkami) a necháme v hrnci ještě pár minut dojít.
Zveřejněno 26. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jasmínová rýže- příprava v obyčejném hrnci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/29kv
Moje poznámka
Jasmínová rýže- příprava v obyčejném hrnci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/29kv
Nejnovější recepty
Gravlax vejce
Přidáno před 7 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 16 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 20 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 22 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 22 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí větrníky
Nanina před 5 hodinami
Litý perník
Lenka Sedlackova před 7 hodinami
Pomazánka z červené řepy s křenem
monyss před 7 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
káťa před 8 hodinami
Hokaido pomazánka s Cottage sýrem
gabrus před 8 hodinami
Rajská omáčka
Nikki1 před 8 hodinami
Čočka na kyselo
ivankavlastik77 před 8 hodinami
Banánová bábovka
Weer8 před 9 hodinami
Pomazánka z vepřové konzervy
RabaRoman před 9 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Hahan před 10 hodinami
Tématické fráze:
jasmínová rýže,
jasmínová rýže recept,
jak se vaří jasmínová rýže,
vareni jasminove ryze,
jasminova ryze vareni,
rýže jasmínová,
jasmínová rýže recepty,
jak správně uvařit jasmínovou rýži,
jak varit jasminovou rýži,
jak uvařit jasmínovou rýži,
jasmínová rýže jak vařit,
recept jasminova ryze,
rýže jasmínová recept,
jak správně uvařit rýži,
jak uvařit rýži,
jak se vaří rýže basmati,
jak správně vařit rýži,
rýže jasmínová recepty,
rýže basmati nebo jasmínová,
jak připravit jasminovou ryzi
Suroviny:
rýže jasmínová,
voda
Komentáře (18)
Rýži opláchneme, vložíme do hrnce. Na 1 díl rýže cca 1,5 dílu vody.
V hrnci pod pokličkou vaříme 10-15 minut do vyvaření veškeré vody.
Pak ztlumíme na nejslabší plamen a necháme dojít 5 minut.
Solit není potřeba, má výbornou chuť i bez soli.
Největší chyba je nesprávný poměr rýže a vody!
Tenhle postup používám na téměř všechny druhy rýže a nikdy se mi nestalo, že by byla rozvařená nebo tvrdá.
rejže jo?
PS:Ondra a Eliška museli ste pri príprave niekde spraviť chybu