Dušená rýže - zaručeně nelepící

Jitka a Vlastik Kuchař:

Přílohy 1 názor

55

Suroviny

Rýže
voda
sůl
1 cibule
5 - 6 ks hřebíčku
olej
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Dvojnásobné množství vody vzhledem k rýži osolíme a dáme vařit. Do dalšího kastrolu nasypeme rýži, přidáme trochu oleje a za stálého míchání opékáme.

  2. Když je rýže rozpálená, zalijeme ji vroucí vodou (dejte bacha!), přidáme celou cibuli se zapíchanými hřebíčky a necháme v předehřáté troubě dusit asi 20-30 minut. Když se nám nechce předehřívat troubu, tak necháme rýži "dojít" v peřinách.

Poznámka

Recept je od pana Petra Stupky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dušená rýže - zaručeně nelepící

  • prokle prokle

    Je to recept, který dělávala moje mamka a já ho stále používám.Nemá chybu.Pouze cibulku nedá:yes:vám celou, ale nakrájenou na drobno a nechám ji zesklovatět.

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo