Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 748 kJ / 179 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,78 g |
Tuky | 1,75 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 96 mg |
Sodík | 96 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 12. 8. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí maso s provensálskými bylinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v7vg
Moje poznámka
Kuřecí maso s provensálskými bylinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v7vg
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 1 hodinou
Panenka v kopru
Přidáno před 2 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 10 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 16 minutami
Kulajda z cukety
Romana20 před 37 minutami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 1 hodinou
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 2 hodinami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 3 hodinami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 3 hodinami
Lehký rýžový salát s ledovým salátem
jelima091 před 3 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Skolnice1705 před 3 hodinami
Barevný guláš - neguláš
Jan Nemec před 5 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
pavlina.simr před 6 hodinami
Tématické fráze:
kuřecí maso s bylinkami,
jak udelat stavu z vypeku,
recept na kuřecí maso,
maso s bylinkami,
kureci s provensalskymi,
přípečené maso,
jak opect kuřecího masa,
kuteci mado a provensalske bylinky,
maso na provensalskych bylinkach,
recepty kuřecí maso#utm_content=lista,
kureci s provenslaskymi bylinkami,
kuřecí maso na provensálských bylinkach,
s provensálskou krustou,
maso s provensálskými bylinkami
Suroviny:
maso kuřecí,
olej,
sůl,
koření provensálské
Komentáře (3)
Doporučuji zkusit to příště jinak. Na oleji opečte jen posolené a popepřené maso a když je hotové, dejte ho stranou na papírovou utěrku. Do výpeku dejte najemno nakrájenou cibulku a česnek a nechte ji zesklovatět. Podlijte deckou bílého vína, uvolněte všechno připečené a víno nechte skoro odpařit. Přilijte dvě deci kuřecího vývaru a nebo deci vody a přidejte provensálské bylinky. Vařte tak dlouho, dokud to nebude mít tak akorát hustotu šťávy k masu. Vraťte do toho maso a nechte ho prohřát. Do hotové omáčky přidejte lžičku másla a podle chuti dosolte. Není to o moc složitější a je to mnohonásoně lepší.
Vsadím se, že posléze už budte maso dělat podobným klasickým způsobem - tedy opéct, nechat odpočinou a mezi tím z výpeku udělat šťávu ochucenou podle vlastních představ.