Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 748 kJ / 179 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 40,78 g |
| Tuky | 1,75 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 96 mg |
| Sodík | 96 mg |
| Sůl | 0,25 g |
| Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 12. 8. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí maso s provensálskými bylinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v7vg
Moje poznámka
Kuřecí maso s provensálskými bylinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v7vg
Nejnovější recepty
Mističky z gothaje plněné houbovou smaženicí
Přidáno před 12 hodinami
Dietní kapr s bylinkami připravený v páře
Přidáno před 12 hodinami
Linecký koláč s tvarohem a červenou řepou
Přidáno před 13 hodinami
Slepičí válečky na houbách
Přidáno před 13 hodinami
Škubánky plněné houbovou směsí
Přidáno před 13 hodinami
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Szegedinský guláš
MonkaF před 6 hodinami
Bramborová kaše - dokonalá
Kajkajak před 6 hodinami
Vepřové na houbách
Radka61 před 6 hodinami
Dýňové muffiny
Slivci před 8 hodinami
Oříšková bábovka od Marty
4Kala před 10 hodinami
Hruškový koláč s tvarohem
Petik05 před 10 hodinami
Dušená mrkev
Tajemnost před 11 hodinami
Poctivá květáková polévka
oligarda před 11 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
TommyKoci před 11 hodinami
Tématické fráze:
kuřecí maso s bylinkami,
jak udelat stavu z vypeku,
recept na kuřecí maso,
maso s bylinkami,
kureci s provensalskymi,
přípečené maso,
jak opect kuřecího masa,
kuteci mado a provensalske bylinky,
maso na provensalskych bylinkach,
recepty kuřecí maso#utm_content=lista,
kureci s provenslaskymi bylinkami,
kuřecí maso na provensálských bylinkach,
s provensálskou krustou,
maso s provensálskými bylinkami
Suroviny:
maso kuřecí,
olej,
sůl,
koření provensálské
Komentáře (3)
Doporučuji zkusit to příště jinak. Na oleji opečte jen posolené a popepřené maso a když je hotové, dejte ho stranou na papírovou utěrku. Do výpeku dejte najemno nakrájenou cibulku a česnek a nechte ji zesklovatět. Podlijte deckou bílého vína, uvolněte všechno připečené a víno nechte skoro odpařit. Přilijte dvě deci kuřecího vývaru a nebo deci vody a přidejte provensálské bylinky. Vařte tak dlouho, dokud to nebude mít tak akorát hustotu šťávy k masu. Vraťte do toho maso a nechte ho prohřát. Do hotové omáčky přidejte lžičku másla a podle chuti dosolte. Není to o moc složitější a je to mnohonásoně lepší.
Vsadím se, že posléze už budte maso dělat podobným klasickým způsobem - tedy opéct, nechat odpočinou a mezi tím z výpeku udělat šťávu ochucenou podle vlastních představ.