Palačinkový knedlík podle mojí prababičky
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 5 051 kJ / 1 207 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 81,39 g |
Tuky | 96,18 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,08 g |
Sodík | 2,62 g |
Sůl | 6,13 g |
Sacharidy | 4,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept je ze sešitku, po mé prababičce, která se narodila 1869.
Prababička píše, že knedlík vaříme 1 hodinu, já jsem ho vytáhla po 50 minutách a byl už hotový.
Knedlík je opravdu dobrý, jen příště bych se snažila syrový v ubrousku ještě více utáhnout, bála jsem se, aby mi nepraskl, kdybych ho moc utáhla, příště už se bát nebudu :o)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 12. 2016 18:48
Dajda: v receptu ho má napsaný, jestli ho fakt používala, to už se nedozvíme
19. 12. 2016 08:13
Tak to je opravdu originální recept! Zajímalo by mě, zda prababička už tehdy používala parmezán. Fakt je, že žila ve státě, kde se vyráběl!
27. 5. 2016 16:51
Zajímavá palačinkovo-knedlíková příloha
27. 5. 2016 06:46
magdalenka: děkuji, jsi moc milá
26. 5. 2016 08:04
Dlhšie som tu nebola, tak prezerám, čo je tu nového. Tvoj recept ma nadchol, vrátane fotiek, vrátane spomienky na prababičku. Jitka, vďaka za tento skvost!
26. 5. 2016 07:02
Všem děkuji za pochvalu
26. 5. 2016 07:01
Paul Sulc: hrníčkové knedlíky samozřejmě vařím taky . Tohle jsem prostě chtěla vyzkoušet tak, jak to vařili předci. Nikdo vám přece nebrání, abyste si knedlík uvařil tak, jak vám to vyhovuje
26. 5. 2016 02:55
Marsi Mesi: to mi poradil uz asi pred 12 lety kamarad, ale z praktickych duvodu stejne presel, ci spise jeho zena, na hrnicky. Ty maji jednu nevyhododu, a sice estetickou: vsechny knedle i chlupate ci ovocne jsou valecky. Nicmene: nerozvari se, neni treba se s tim patlat a vysledek je vzdy zarucen. Spekovy knedlik krasne drzi pohromade a tak jej proste nakrajite na platky. Krucifix, ted mam na nej chut!
25. 5. 2016 20:05
jahruska: všimněte si ofocené kuchařky, parmazan tam je uveden. Moje babička ho znala taktéž, není to výdobytek dnešní doby
25. 5. 2016 19:58
Zkousela jsem.no proste vyborne,jen me zaujalo,ze prababicka jiz mela moznost parmezanu.Jinak fakt supr!!!
25. 5. 2016 19:20
Já to dělám i v mikrotenovém sáčku, kdo má ty utěrky prát:-)
25. 5. 2016 12:17
Paul Sulc: já vařím knedlíky ve střívku na tlačenku - na tu menší....
25. 5. 2016 10:59
Krásný a pro mě neznámý palačinkový knedlíkJituško,máš nádhernou památku na prababičku
24. 5. 2016 11:22
Tohle mě nenadchlo. Složité a zdlouhavé.
24. 5. 2016 02:20
A nebylo by mnohem jednodussi nakrajet vsechny palacinky a nebo jeste lepe houskove kosticky a cely ten sajrajt nacpat proste do nejlepe kovovych hrnicku a dat to do hrne varit? Asi 20 min staci. Ja dnes uz delam temer jakekoliv knedle v hrnickach, vcetne bramborovych, chlupatych, plnenych ci ne. Ba, i ovocne kynute takto daji nejmene prace. A chutna to stejne.Ale balit knedle do hadru a pak to nejak prat, cistit?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 13 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 13 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 14 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 14 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 16 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Moanka uvařila před 1 hodinou
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 6 hodinami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 7 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 8 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 9 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 9 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 9 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 11 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak správně udělat těsto na palačinky. Takhle je uděláte zdravější a lépe stravitelné
Náš život s celiakií: Jak jsme pátrali po bezlepkových těstovinách, kde je sehnat a které u nás nakonec vyhrály?
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: aby knedlik nepraskl aby houskovy knedlik nepraskl aby kynutý knedlík nepraskl palacinkovy váleček smes ba bezlepkovy knedlik aby knedlík neprasl hrnickpve knedliky majdalenka krucifix recept recepty po prababicce bramborové knedlíky od prababičky podle prababičky knedlíky dle mé vídenské prababičky recept na knedlik ve strivku
Suroviny: palačinky, máslo, vejce, parmazán, šunka, petrželka, sůl, pepř
Palačinkový knedlík podle mojí prababičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JxBg
35 názorů