Ořechová remuláda

Omáčky Doba přípravy: 10 minut 13 názorů

Omáčky Doba přípravy: 10 minut 13 názorů

Suroviny 4 porce

100 g strouhaných vlašských ořechů
1 stroužek prolisovaného česneku
sůl
bílý pepř
pár kapek citronové šťávy
100 ml majonézy
50 ml zakysané smetany

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny smícháme a necháme 10 minut odležet. Podáváme k rybám, grilovaným masům, grilované zelenině, smaženému sýru apod.

Poznámka od kuchařky

Majonézu můžeme vynechat a zcela nahradit zakysanou smetanou.

Komentáře k receptu Ořechová remuláda

  • spagetka spagetka

    To mi taky uniklo a už mi to chutná, jen čtu ingredience :-p:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    hmmmm,to musí být Danielko dobrota,to si ukládám a hned při další grilovačce vyzkouším;-):yes:

    Odpovědět

  • senky senky

    Tak toto jo:yes::yes::-))

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Už jsem si uložila, podle ingrediencí to bude dobré :-p

    Odpovědět

  • pipre pipre

    :yes::yes::yes+3

    Odpovědět

  • danielle72 danielle72(autor receptu)

    maris: Jo, a ty bych si taky dala:-p:-8;-):-D

    Odpovědět

  • maris maris

    danielle72: no to asi jo:-), já znám asi jen ty rybičky v remuládě a ty jsou s majonézou;-):-)

    Odpovědět

  • danielle72 danielle72(autor receptu)

    maris: Tak jsi mi, Marisko, nasadila brouka :-))a začala jsem se pídit pm tom slůvku. Zjistila jsem, že: remuláda = druh omáčky.
    Studená omáčka z jemné majonézy, sardinek, okurek, koření a hořčice. Recepty jsou dost různé, ale v podstatě se vždy jedná o ochucenou majonézu: http://slovnik.vareni.cz/remulada/

    Odpovědět

  • maris maris

    Určitě výborné:-p:-):yes:
    myslím, že rozdíl mezi remuládou a dipem je ten, že v remuládě jsou suroviny naložené / např. ryby v remuládě / a do dipu se namáčí třeba slané tyčky nebo nakrájená zelenina / sousta /. Nevím, jestli to tak je, ale já to tak vidím:-)

    Odpovědět

  • danielle72 danielle72(autor receptu)

    rebeka: Asi ne;-). I když, jak o tom přemýšlím: dip je na tři a remuláda na osm :-D:-p

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    ta bude dobrá..:-p;-):yes: je nějaký rozdíl mezi remuládou a dipem:-?

    Odpovědět

  • danielle72 danielle72(autor receptu)

    mimosa: Děkuji:-K Tak dej pak vědět, co na to říkali hosté;-) Je o moc dobré i na chlebíčky, na "pomazánku" nakrájet plátky hermelínu a kdo má rád, doplní hroznovým vínem nebo brusinkami :-)

    Odpovědět

  • mimosa mimosa

    To zní zajímavě,že bych letos obměnila sestavu "majd" na opíkačku?:-p

    Odpovědět

Tématické fráze: okurková remuláda remuláda na chlebicky pomerančová remuláda jak udělat remuládu citronová remuláda remuláda ze zakysané smetany vošatky na chleba co je remuláda remuláda pomerancova dip k rybě ze zakysané smetany remuláda mouka ořechová hořčice remuláda remuláda s majonézou vajecna remulada kotlety v remuládě rybičky v remuládě remuláda na grilované maso recept remuláda dip se zakysanou smetanou k rybe