Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nektarinková "zmrzlina"

Nektarinková „zmrzlina“ ukazuje, že i přezrálé plody mohou posloužit jako základ lehkého letního dezertu. Bez složité přípravy, jen ovocná svěžest s kapkou limetky a jemností Jesenky. Hodí se do horkých dnů jako nenáročné a chutné osvěžení.

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min bez doby mražení

15 min (15 min příprava, bez doby mražení)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Nektarinky opláchneme, vypeckujeme a, pokud nám nevadí slupka, všechno rozmixujeme nahrubo. Krok 2: Přidáme Jesenku, kůru a šťávu z jedné limetky, důkladně promícháme a nalijeme do uzavíratelné litrové krabičky. Krok 3: Vložíme směs do mrazáku na přibližně 8 hodin, dokud zcela neztuhne. Během mražení ji alespoň 2–3x promícháme, aby měla jemnější konzistenci. Krok 4: Před podáváním necháme zmrzlinu v krabičce povolit 10 minut při pokojové teplotě, aby se nám při servírování dobře nabírala.

TIP: Jak připravit jednoduchou a rychlou zmrzlinu

Zveřejněno 30. 11. 2014

Poznámka autorky Anna Kocikova

Přidávám další verzi“zmrzlinového“mlsání z přebytků ovoce.

Cukr jsem nedávala žádný, nektarinky byly hodně sladké. Ale každý si podle vlastních chutí může před zmrazením přisladit, nebo přikyselit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nektarinková "zmrzlina"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jkRz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nektarinková "zmrzlina"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jkRz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Ivana Ch:Jana Remkova:Ivulinka: děvčata děkuji:-*:-K

Nektarinky byly koupené v Kauflandu před cca 14dny,ale byly dost tvrdé,tak jsem je nechala na parapetu,pod kterým je topení.Zmrzku jsem dělala v týdnu a ty sedmikrásky jsem použila s kytičky, kterou mi zlatoušek přinesl z trávníku za domem:-)
Pomalu to vypadá,že jsem byla koncem listopadu na návštěvě u 12měsíčků;-):-D:-D

Mám dotaz: kde se na začátku prosince dají sehnat nektarinky?:-D:-D:-D
Ale dezertíček bude hodně chutný:yes:

Ty jsi hračička. Kde jsi teď vzala nektarinky?:-O

Tématické fráze:
zmrzlina z nektarinek, nektarinková buchta, domácí zmrzlina z nektarinek, nektarinkova domaci zmrzlina, nektarinková štáva, mražení nektarinek, zmrzlina s nektarinek, domací nektarinkova zmrzlina, domácí zmrzlina nektarinková, stava z nektarinek, domácí nanuky z nektarinek, nektarinky do mrazaku, nektarinky přebytek, nektarinky recepty, zmrzlina s nektariniek recept, nektarinky recept nanuk, recept domaci nanuky z nektarinky, doomaci zmrzlina z nektarinek, nekterinkova zmrzlina, mražení nektarinek diskuse

Suroviny:
nektarinky, smetana zahuštěná slazená jesenka, šťáva limetková, kůra limetková

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu