Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 889 kJ / 1 646 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 62,50 g |
Tuky | 34,25 g |
Vláknina | 12,97 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 1,04 g |
Sůl | 2,42 g |
Sacharidy | 267,10 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 2. 12. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plněná vepřová slezina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K2Oz
Moje poznámka
Plněná vepřová slezina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K2Oz
Nejnovější recepty
Cuketový koláč se sýrem vhodný i pro diabetiky
Přidáno před 1 hodinou
Ajvar z paprik
Přidáno před 1 hodinou
Vafle z přebytkového kvásku
Přidáno před 5 hodinami
Řecký salát z okurek
Přidáno před 8 hodinami
Tiramisu roláda podle Míši Landové
Přidáno před 13 hodinami
Proteinový sendvič s čokoládovým cottage
Přidáno 20. 7. 2025 15:37:49
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketová směs na topinky
Tom_Krupa před 40 minutami
Broskvové řezy s pudinkem
danusepet před 1 hodinou
Uzená polévka s houbami a krupicovými nudlemi
Jan Nemec před 2 hodinami
Citronová poleva 2
EvaEva80 před 3 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 3 hodinami
Bramborový guláš na špeku s houbami
Krajanekcestovatel před 4 hodinami
Rajská polévka II.
Kajkajak před 5 hodinami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
veronika_straka před 6 hodinami
Budapešťská pomazánka
83spacir před 7 hodinami
Tématické fráze:
recepty vepřová slezina,
vepřová slezina recept,
vepřová slezina,
slezina recept,
slezina recepty,
recept vepřová slezina,
slezina,
slezina,
recept slezina,
recept na slezinu,
vepřova slezina recepty,
jak uvařit slezinu,
vepřové sleziny,
připrava veprove sleziny,
recept na nadivane veprove srdce,
vepřové slezina,
recept na sleziny,
polévka ze sleziny,
příprava sleziny k jídlu,
vep. slezina
Suroviny:
slezina vepřová,
cibule,
kmín celý,
pepř mletý,
vejce,
majoránka,
rýže,
rohlík,
česnek
Komentáře (8)
Pokud do poznámky uvedeš ještě i jiné druhy náplní,tak budu velice ráda
Krásný nápad.
Dovolím si přidat fotopostup přípravy před plněním pro ty,kteří by o recept měli zájem.Pokud nebudou fotky vyhovovat,odstraním je
K plnění je lepší zakoupit víc"masitější"silnější kusy sleziny
Já slezinu rozříznu napůl(líp se plní)odstraním tuk a středem sleziny proříznu hodně ostrým,úzkým nožem tunýlek po celé délce.Slezina se lépe prořezává, když ji po obou stranách zlehka stlačíme-viz foto.
Na závěr proříznutý tunýlek ještě o malinko zvětšíme zasunutím prstu. Takto proříznutá slezina se velice dobře plní kávovou lžičkou, nebo mikrotenovým sáčkem do kterého se prostřihne větší otvor.