

Pečený guláš z vepřových jater, mozečku, srdce a sleziny
Suroviny
- 400 g vepřových jater
- 200 g sleziny
- 200 g vepřového mozečku
- 1 uvařené vepřové srdce (z vývaru)
- 2 debrecínské párky
- 3 velké cibule
- sádlo
- sypká červená paprika
- 1 PL ostrého paprikového krému
- sůl
- pepř
- majoránka
- drcený kmín
- 4 stroužky česneku
- pivo na podlití
- vývar ze srdce
Postup přípravy receptu
Troubu předehřejeme na 170 stupňů.
Nakrájené cibule osmahneme v hlubší pečící nádobě na sádle do světle zlaté barvy.Přidáme pokrájená odblaněná játra, slezinu, pokrájené uvařené srdce z vývaru a pokrájený mozeček.
Maso promícháme s paprikou, podlijeme trochou piva a vývaru.Ke guláši přidáme drcený kmín, česnek a přikryjeme poklicí. Pečeme v rozehřáté troubě doměkka. Nakonec přidáme pokrájené debrecínské párky. Guláš ochutíme solí, pepřem a rozemnutou majoránkou.
Podáváme s knedlíkem nebo s pečivem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pečený guláš z vepřových jater, mozečku, srdce a sleziny
K receptu nejsou žádné komentáře.