Suroviny
Porce: 2 l koncentrátu
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 801 kJ / 4 255 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,04 g |
Tuky | 2,88 g |
Vláknina | 16,56 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 29 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 043,92 g |
Postup přípravy
Krok 1: Citrony a pomeranče dobře umyjeme a nakrájíme je i s kůrou na větší kostky, špičky můžeme odkrojit, dáme do hrnce a zalijeme vodou a vaříme asi 1 hodinu do změknutí ovoce. Rozvařenou směs rozmixujeme tyčovým mixérem na kaši. Přisypeme cukr a kyselinu citronovou a ještě jednou promixujeme.
Krok 2: Vzniklé směsi by mělo být asi 2 litry.
Po vychladnutí nalijeme do PET - láhve a uložíme do lednice. Krok 3: Tento koncentrát by vystačil na smíchání s 10-ti litry vody.
Před podáváním nalijeme koncentrát do sklenic a dolijeme podle chuti vodou a rozmícháme.
Po vychladnutí nalijeme do PET - láhve a uložíme do lednice. Krok 3: Tento koncentrát by vystačil na smíchání s 10-ti litry vody.
Před podáváním nalijeme koncentrát do sklenic a dolijeme podle chuti vodou a rozmícháme.
Zveřejněno 7. 5. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Citronovo-pomerančový koncentrát na výrobu džusu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZwA2
Moje poznámka
Citronovo-pomerančový koncentrát na výrobu džusu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZwA2
Nejnovější recepty
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 5 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 14 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 17 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 18 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno 16. 6. 2025 08:27
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Veselý kuřecí plátek
Leren před 14 minutami
Kuřecí nudličky se žampiony
Leren před 15 minutami
Majonézové kuřecí nudličky
Leren před 16 minutami
Pečené nudličky z kapra
Leren před 17 minutami
Zapečený chřest
Leren před 18 minutami
Pikantní vepřová kýta
bonaher před 37 minutami
Pizza bez droždí
Fitulka před 40 minutami
Palačinky s džemem
Fitulka před 41 minutami
Domácí bujón
Fitulka před 42 minutami
Šťáva z květů černého bezu 2
Fitulka před 43 minutami
Tématické fráze:
domácí pomerančový džus,
jak vyrobit celerový džus,
domaci celerovy dzus,
celerovy džus,
celerový džus recept,
domácí džus,
domaci vyroba pomerancoveho dzusu,
recept domácí celerový džus,
domaci vyroba dzusu,
pomerančový džus,
jak vyrobit pomerancovy dzus,
recept na celerovy džus,
zdravé domácí džusy,
domaci dzus s pomeranc,
celerový džus prodejny,
domácí výroba celerového džusu,
domácí džus z pomerančů,
pomerančový džus s citronem,
domácí výrobky tety petry,
pomerančový džus ze šlupek
Suroviny:
citron,
pomeranče,
cukr krupice,
kyselina citronová
Komentáře (33)
Na mne je tedy osobně 1kg cukru moc, nedala jsem ani 1/2kg ale děkuji za recept + bodík
Děkuji za vyzkoušení, taky tuto šťávinku máme rádi
Rozkutruji 4 citróny(celé), 1 grep(CELÝ), 2pmeranče(celé) a tuto hmotu zředím cca 1 litrem převařené vody a nechám stát za občasného míchání 24 hod. Pak vodu scedím přez plátýnko a uvařím 1 kg cukru s co možná málo vody a přidám dost kyseliny citronové . Po vychladnutí smíchám citrusový koncentrát s tímto kyselo sladkým sirupem. Vzniký výrobek je fantasticky dobrý, osvěžující jak s vodou, tak v čaji a podobně. Již pár měsíců mám koupený domácí výrobník sifonu (dost propagovaný a je super) a sifon s touto šťávou a s ledem a ve džbánu s pár kolečky citrńu nebo limetka, či pomeranče všechny vždy nadchne. Ale jnáč máš +bodík
No a při úklidu jsem objevila lahev označenou půl roku před tím... byla skvělá pořád
Ivuli, jééé já nedala bodík, napravuji
a máš pravdu, vždycky to byl jen koncetrát, který se dle potřeby naředil