Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 889 kJ / 1 646 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 62,50 g |
Tuky | 34,25 g |
Vláknina | 12,97 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 1,04 g |
Sůl | 2,42 g |
Sacharidy | 267,10 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 2. 12. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plněná vepřová slezina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K2Oz
Moje poznámka
Plněná vepřová slezina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K2Oz
Nejnovější recepty
Bramborové vafle
Přidáno před 1 hodinou
Kedlubnová polévka
Přidáno před 10 hodinami
Horký zeleninový salát
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí prso, pečený květák s parmazánem. Vhodné pro diabetiky
Přidáno před 19 hodinami
Pažitkovo-česneková omáčka se zastřeným vejcem
Přidáno 15. 5. 2025 10:13
Mrkvový dort s ořechy a smetanovým krémem
Přidáno 15. 5. 2025 08:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Srbské rizoto z vepřové plece
Vlak0078 před 10 hodinami
Balkánský pekáček s kuřecím masem
Matea před 10 hodinami
Pečené vepřové plátky se sýrovým nádivkovým překvapením
Matea před 10 hodinami
Empanada (slaný koláč) s hovězím masem a sýrem
Antonausprag před 12 hodinami
Sakrajda - perníkový závin s povidly a ořechy
vodakp před 12 hodinami
Segedínský guláš
BublinaF před 14 hodinami
Těsto na pizzu
Vladimir74VD před 15 hodinami
Babiččina rychlá kulajda
-Petra- před 15 hodinami
Vepřové kostičky pečené s medovo-pivní směsí
Jan Nemec před 15 hodinami
Tématické fráze:
recepty vepřová slezina,
vepřová slezina recept,
vepřová slezina,
slezina recept,
slezina recepty,
recept vepřová slezina,
slezina,
slezina,
recept slezina,
recept na slezinu,
vepřova slezina recepty,
jak uvařit slezinu,
vepřové sleziny,
připrava veprove sleziny,
recept na nadivane veprove srdce,
vepřové slezina,
recept na sleziny,
polévka ze sleziny,
příprava sleziny k jídlu,
vep. slezina
Suroviny:
slezina vepřová,
cibule,
kmín celý,
pepř mletý,
vejce,
majoránka,
rýže,
rohlík,
česnek
Komentáře (7)
Pokud do poznámky uvedeš ještě i jiné druhy náplní,tak budu velice ráda
Krásný nápad.
Dovolím si přidat fotopostup přípravy před plněním pro ty,kteří by o recept měli zájem.Pokud nebudou fotky vyhovovat,odstraním je
K plnění je lepší zakoupit víc"masitější"silnější kusy sleziny
Já slezinu rozříznu napůl(líp se plní)odstraním tuk a středem sleziny proříznu hodně ostrým,úzkým nožem tunýlek po celé délce.Slezina se lépe prořezává, když ji po obou stranách zlehka stlačíme-viz foto.
Na závěr proříznutý tunýlek ještě o malinko zvětšíme zasunutím prstu. Takto proříznutá slezina se velice dobře plní kávovou lžičkou, nebo mikrotenovým sáčkem do kterého se prostřihne větší otvor.