Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 089 kJ / 3 845 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 102,70 g |
Tuky | 54,40 g |
Vláknina | 24,00 g |
Cholesterol | 678 mg |
Sodík | 471 mg |
Sůl | 1,03 g |
Sacharidy | 724,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Celá vejce (žádné oddělování bílků a žloutků) ušleháme do pěny spolu s troškou teplé vody (3-4 polévkové lžíce). Přidáme vanilkový cukr, poté normální a ušleháme na krémovou konzistenci. Přidáme trochu oleje, 3-4 lžíce medu, perníkové koření (1-2 kávové lžičky) a můžeme i trochu citronové kůry, ale není potřeba.
Krok 2: Zvlášť do misky si odebereme trochu mouky a smícháme s oběma kypřícími prášky. Teď do směsi přilijeme asi 1/2 litru mléka a začneme přisypávat samotnou mouku. Nejprve mícháme a až potom můžeme použít šlehač, ať to nemáte po celé kuchyni. Až bude konzistence trošku hustší, přisypeme mouku s kypřícím práškem. Vzhledem k tomu že tohle dělám od oka, tak vám neřeknu kolik přesně mouky máte dát, ale těsto by mělo být spíše hustější, aby se nestalo, že veškerá čokoláda bude na dně plechu.
Krok 3: Když máme těsto hotové tak do něj přisypeme asi 2/3 normální čokolády na vaření, kterou si ale musíte už předem nasekat na kousíčky (žádné strouhání), ať se tím pak nezdržujete. Těsto pak vylijte na plech a posypte zbylou čokoládou.
Krok 4: Plech vymazaný a vysypaný moukou. Pečeme při 180°C asi 25-30 minut, záleží na tom kdo má jakou troubu. Ale že je perník hotový poznáte že se okraje začnou odlepovat od plechu, nicméně klidně můžete použít špejli.
Zveřejněno 13. 11. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Perníková "straciatella"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gZxZ
Moje poznámka
Perníková "straciatella"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gZxZ
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 10 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 11 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 19 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 1 hodinou
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 1 hodinou
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 5 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 7 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 8 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 8 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 8 hodinami
Kulajda z cukety
Romana20 před 9 hodinami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 9 hodinami
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 10 hodinami
Tématické fráze:
buchta straciatella,
perníkové koření,
straciatella buchta,
recepty straciatella,
straciatella bábovka,
jogurtová buchta,
perníková buchta s čokoládou,
straciatella s povidly,
perníková buchta,
pernikova stracietella,
perníková buchta recept,
moučník straciatella,
recepty perníkový moučník,
kokosový moučník,
pernikove prasky
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr,
vejce,
cukr vanilkový,
kypřící prášek,
koření do perníku,
mléko,
olej,
med,
čokoláda na vaření
Komentáře (5)