

Zeleninová "párminutka"
Suroviny 4 porce
- 250 g kuřecího masa
- 250 g směsi mražené zeleniny
- 1 větší cibule
- 2 - 3 rajčata
- 1 pórek (nebo pár jarních cibulek)
- 3 stroužky česneku (nebo česnekové koření)
- koření grilovací
- sladká paprika
- sůl
- 1 - 2 kelímky zakysané smetany
Postup přípravy receptu
Do osolené vody dáme vařit přílohu. Na přípravu je nejlepší použít WOK pánev.
Na oleji necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme kuřecí maso a zlehka opečeme, ne úplně.
Poté přidáme nakrájená rajčata (případně jinou čerstvou zeleninu) a okořeníme grilovacím kořením, sladkou paprikou a česnekem. Pak následuje mražená zelenina.
Na konec přidáme nakrájený pórek. Pár minut před dovařením přílohy přidáme smetanu a zlehka krátce povaříme aby se vytvořila omáčka. Uvařenou přílohu přidáme rovnou do omáčky se zeleninou a promícháme.
Rýži můžeme podávat hned, u těstovin je lepší chviličku počkat, omáčka trochu zhoustne a lépe těstoviny obalí.
Snad bude chutnat.
Poznámka od kuchařky
místo kuřecího masa můžeme použít libovolnou uzeninu, třeba balíček párků nebo klobás
fotku přidám později, až si to zase uvařím :)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Zeleninová "párminutka"
-
Je to moc dobré a děti se můžou utlouct
-
Beris dávám bodík
Rychlé a chutné. Já nedávám zakysanou smetanu.Též tě zde vítám.
-
To se ví,každý podle chuti
-
Já jsem počítal 1 pytlík rýže na 1 porci. To množství je třeba upravit podle sebe, někdo má třeba radši více zeleniny, někdo více masa, záleží na vás.
-
Tak to by mi asi chutnalo, dávám bodíka. Akorát 4pytlíky rýže? Není to moc? To je jak pro regiment,jíme sice dost, ale myslím, že nám budou stačit dva. Aspoň to bude víc masový.
-
Děkuji za přivítání. Ve svém "repertoáru" mám ještě pár dalších dobrých receptů, časem je sem také přidám
-
Beris, za vcelku dobrej recept dostaneš ode mne bodíka
+2
a zároveň tě zdravím mezi námi Topáky, kam patříš ode dneška i ty a proto, ať se ti tu jako nám líbí. Křest máš za sebou v podobě tohoto receptu