Arašídové cukroví v různých tvarech
Pro zpestření chuti můžete použít při pečení sladkého vánočního pečiva i nesolené arašídy. Těsto dobře drží tvar a tak je ideální k vyzkoušení různých zdobících prvků.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 180 kJ / 3 628 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,26 g |
Tuky | 228,65 g |
Vláknina | 16,00 g |
Cholesterol | 936 mg |
Sodík | 707 mg |
Sůl | 1,57 g |
Sacharidy | 317,29 g |
Postup přípravy
Plech vyložíme papírem na pečení. Krok 3: Na bochánky si vytvoříme vždy z části těsta váleček, nakrájíme kousky a z nich uděláme kuličky. Klademe je na plech vyložený teflonovou fólií nebo papírem na pečení, mírně je zmáčkneme a obráceným koncem vařečky poprášené moukou uděláme důlky. Krok 4: Bochánky upečeme ve středně vyhřáté troubě, ihned po upečení je obalíme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem a po vychlazení do důlku kápneme ve vodní lázni rozpuštěnou čokoládu. Krok 5: Na květinky si taktéž vytvoříme váleček, ukrojíme kousky a na ně vytvoříme buď nějakým nástrojem nebo použijeme nějakou sklenici nebo vázu, která má zespodu na dně nějaké hlubší rýhy, mírně poprášíme moukou a uděláme otisk. Pak formičkou vypíchneme kytičku - viz foto s postupem. Krok 6: Dáme na plech vyložený papírem na pečení nebo teflonovou fólií a ve středně vyhřáté troubě upečeme. Po vychladnutí uděláme z rozpuštěné čokolády střed kytičky. Tyto kytičky, jelikož se neobalují v cukru, tak jsou malinko méně sladké, což někomu vyhovuje. Krok 7: Toto těsto se může taktéž klasicky vyválet a formičkami vypichovat tvary a po upečení slepovat např. nutelou. Pro zpestření povrchu můžeme použít a udělat otisk na vyválené těsto pomocí strukturovaných válečků.
Zveřejněno 14. 12. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Arašídové cukroví v různých tvarech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E2qm
Moje poznámka
Arašídové cukroví v různých tvarech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E2qm
Nejnovější recepty
Vepřová plec se špenátem
Přidáno před 10 hodinami
Makovec s hruškami
Přidáno před 15 hodinami
Kachna s medem a jablky
Přidáno před 17 hodinami
Pomazánka z brynzy
Přidáno 18. 10. 2025 22:03:21
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno 18. 10. 2025 18:14:36
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dobrá frankfurtská polévka
Jan Nemec před 5 hodinami
Pivovarská bašta
oopicka před 6 hodinami
Bratislavská buchta
Wikki před 7 hodinami
Měkké skořicové šneky (Cinnamon rolls)
Verca_recepty před 8 hodinami
Klasické křupavé domácí rohlíky
Sarinkad před 9 hodinami
Celestýnské nudle
Kajkajak před 9 hodinami
Kefírové čokoládové řezy
jjj82 před 11 hodinami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 11 hodinami
“Kung Pao” s kuřecím masem a zeleninou
Terina309 před 13 hodinami
Tématické fráze:
vánoční cukroví arašídové,
arašídové cukrovi,
cukrovi z arasidu,
arašídový krém na cukroví,
arašídové vánoční cukroví,
vánoční cukroví s nutelou,
recepty varecha.sk vanočni cukrovi,
recepty na arašidové cukroví,
arašidové cukroví recepty,
cukroví z arašídové mouky,
arašídové cukroví s nutelou,
arašídové kytičky,
cukroví recepty,
vanocniarasidove cukroví,
arašìdové máslový krém,
vánoční cukroví z arašídů,
arašídové pochoutky recepty,
arašidové cukroví košíčky,
arašídový krém do cukroví,
cukroví recept
Suroviny:
mouka hladká,
arašídy,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
máslo,
žloutek,
čokoláda nugátová,
cukr moučkový,
cukr vanilkový
Komentáře (25)
pipre: Jani, moc děkuji za vyzkoušení a hlavně za krásnou fotečku
Ta vaše raznice je přepychová
Kdysi jsem se pokoušel o cosi podobného z toho co bylo při ruce
Pokud foto komukoli vadí, písněte (fuj to je slovo!), smáznu ho
Pomaly už je čas.