Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 301 kJ / 4 135 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,42 g |
Tuky | 260,34 g |
Vláknina | 15,35 g |
Cholesterol | 1,69 g |
Sodík | 533 mg |
Sůl | 1,14 g |
Sacharidy | 367,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Těsto:
Rozdělíme si vejce na žloutky a bílky. Krok 2: K žloutkům přidáme půlku cukru a vyšleháme, zbytek cukru si zatím necháme a vyšleháme i bílky, až budou bílky vyšlehané, tak přidáme zbytek cukru, ale po malých částech a zase zašleháme. Až budeme mít žloutky i bílky vyšlehané, tak velmi opatrně smícháme. Krok 3: Potom přidáme po malých částech mouku a zase opatrně smícháme. Krok 4: Na plech si dáme pečící papír, tak aby trochu plech přesahoval a těsto na plech dáme a dáváme si pozor, aby těsto bylo všude stejně. Krok 5: Dáme do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečeme asi 10 minut. Krok 6: Potom co dopečeme, tak vyndáme z plechu a sloupneme pečící papír a vložíme mezi dva pečící papíry aby nám nevyschlo. Krok 7: Krém:
Uvaříme si puding s mlékem a až nám vznikne hustá směs, tak přidáme nutellu, kakao a cukr a po vychladnutí zašleháme máslo. Krok 8: Potom si z těsta sundáme pečící papír a půlku krému namažeme na těsto, ale nedáváme ho úplně ke krajům a potom srolujeme. Krok 9: Uřežeme kraje a menší část ukrojíme nakřivo a přiložíme k hlavní části, jako větev. Krok 10: Potom pomažeme zbytkem krému a vidličkou uděláme rýhy jako kůru.
Rozdělíme si vejce na žloutky a bílky. Krok 2: K žloutkům přidáme půlku cukru a vyšleháme, zbytek cukru si zatím necháme a vyšleháme i bílky, až budou bílky vyšlehané, tak přidáme zbytek cukru, ale po malých částech a zase zašleháme. Až budeme mít žloutky i bílky vyšlehané, tak velmi opatrně smícháme. Krok 3: Potom přidáme po malých částech mouku a zase opatrně smícháme. Krok 4: Na plech si dáme pečící papír, tak aby trochu plech přesahoval a těsto na plech dáme a dáváme si pozor, aby těsto bylo všude stejně. Krok 5: Dáme do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečeme asi 10 minut. Krok 6: Potom co dopečeme, tak vyndáme z plechu a sloupneme pečící papír a vložíme mezi dva pečící papíry aby nám nevyschlo. Krok 7: Krém:
Uvaříme si puding s mlékem a až nám vznikne hustá směs, tak přidáme nutellu, kakao a cukr a po vychladnutí zašleháme máslo. Krok 8: Potom si z těsta sundáme pečící papír a půlku krému namažeme na těsto, ale nedáváme ho úplně ke krajům a potom srolujeme. Krok 9: Uřežeme kraje a menší část ukrojíme nakřivo a přiložíme k hlavní části, jako větev. Krok 10: Potom pomažeme zbytkem krému a vidličkou uděláme rýhy jako kůru.
Zveřejněno 28. 12. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bûche de Noël
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7wAO
Moje poznámka
Bûche de Noël
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7wAO
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 3 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 18 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 21 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 21 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená švestková povidla
perseus před 1 minutou
Šťavnaté zapečené kotlety
librz před 1 hodinou
Ovocné tvarohové knedlíky
Ashelin před 1 hodinou
Bramborové knedlíky
essinKa před 1 hodinou
Honzovy kynuté buchty
Ellen1 před 2 hodinami
Zelná polévka
Kajkajak před 2 hodinami
Dršťková polévka I
Ellen1 před 3 hodinami
Residential Properties
ResidentialProperties před 3 hodinami
Katův šleh po mém
Adams-alena před 3 hodinami
Zapečený sýrový květák
BabiEva před 3 hodinami
Tématické fráze:
buche de noel,
buche de noel recept,
francouzský moučník la buche,
recept buche de noel,
la buche de noel recept,
buche noel,
recept na buche de noel,
vánoční poleno recept,
recept na vánoční poleno,
francouzské vánoční poleno recept,
francouzské poleno,
francouzske vanocni poleno,
carne salada,
recept na francouzské poleno,
recept poleno z francie,
tecept buche de noël recept,
francouzská čokoládová roláda - poleno,
mallorsky mandlovy dort,
buche de noela,
recept francouzské poleno
Suroviny:
cukr moučkový,
mouka hladká,
vejce,
pudink čokoládový,
mléko,
nutella,
kakao,
cukr moučkový,
máslo
Komentáře (6)
Jsi moc sikovna, jen tak dale
Jen tak dál, já ve 13 začínala, máš spoustu času a věřím, že přidáš ještě spoustu úžasných receptů