Fazolky s lilkem v rajčatové omáčce

aisha Kuchařka: aisha

Zeleninová jídla 3 názory

Suroviny

1/2 kg zelených fazolových lusků
1 lilek
1 cibule
3 stroužky česneku (nemusí být)
zeleninový vývar (bujón)
olivový olej
Na omáčku:
1 kg zralých rajčat
2 ks bobkového listu
4 kuličky nového koření
3 ks hřebíčku
1 rovná lžička tmavého třtinového cukru
1 rovná lžička soli
pepř
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rajcata nakrajime na ctvrtky, vlozime do hrnce, pridame cukr, sul, pepr, nove koreni, hrebicek, bobkovy list, podlijeme asi 2 dcl vody a dusime do mekka. Pote omacku propasirujeme a dle potreby dochutime.

  2. Cibuli nakrajime na kosticky a na olivovem oleji nechame zesklovatet.

  3. Pridame prolisovane strouzky cesneku, nechame provonet a prisypeme omyte a na kousky pokrajene fazolky.

  4. Zalijeme propasirovanou omackou, lehce naredime vyvarem a pod poklickou dusime do mekka.

  5. Lilek nakrajime na kostky a ve vyssi vrstve oleje osmazime do zlatova. Na papirovem ubrousku nechame okapat prebytecny olej.

  6. K mekkym fazolkam prisypeme smazeny lilek a jeste asi 10 minut povarime. Dle potreby dochutime soli, peprem.
    Podavame nejlepe s ryzi a kopeckem zakysane smetany.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 104 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Fazolky s lilkem v rajčatové omáčce

Tématické fráze: rajčatova omačka s lilky brambory s fazolkami v rajcatove omacce lilek fazole lilek s fazoli fazole v rajčatové omáčce se zeleninou lilek fazole recept fazolky s parkem v rajcatove omacce lilek fazolky fazolky lilek fazolove lusky s mrkví a lilkem hrnec zeleninový s lilkem

Zapomněl/a jsem heslo